Arsenal — Dortmund 1-2:

Etter en perfekt start for Arsenal i årets Champions League, ventet den antatt tøffeste motstanderen hjemme på Emirates tirsdag kveld.

Borussia Dortmund spilte finale i turneringen i mai og er også en av favorittene denne sesongen.

Og tyskerne, som måtte tåle et nederlag mot Napoli tidligere i gruppespilelt, startet best i London.

Ramsey-tabbe

Dortmund presset Arsenal på hjemmelagets banehalvdel, noe som førte til at Aaron Ramsey ble presset til å gjøre en feil: Han prøvde å ta med seg ballen like utenfor egen 16-meter, men mistet den til Dortmunds polske spiss Robert Lewandowski. Han trillet ballen til Henrik Mkhitaryan, som plasserte den enkelt i mål.

Allerede på dette tidspunktet begynte Arsenal-fansen å synge sin vante hyllest til Olivier Giroud, som skulle bli toneangivende i slutten av første omgang.

Først etter 38 minutter, da han løp seg fri på kanten og la inn foran mål. Dortmund-forsvaret klarerte først, før ballen havnet hos Tomas Rosicky. Avslutningen hans ble reddet at Mats Hummels på streken.

Bursdagsfesten ødelagt

Noen minutter senere la Sagna inn fra høyre, og med en keeper på halvdistanse så Giroud sitt snitt til å banke ballen i mål.

Andre omgangs første store sjanse fikk Arsenal da Santi Cazorlas skutt sneiet krysstanga.

Hjemmelaget fortsatte å styre, uten at de store sjansene ble skapt, og litt mot spillets gang var det duket for storscoreren Lewandowski.

På en kontring av typisk Dortmund-merke fikk polakken ballen på bakerste stolpe og satte den i nettet på hel volley.

Flere mål ble det ikke på Emirates på Arsenal-manager Arsene Wengers fødselsdag.

- Naive

Den ferske 64-åringen måtte tåle et sjeldent Arsenal-tap som gjør at Dortmund, Napoli og Arsenal har like mange poeng etter tre kamper.

— Vi ga oss selv en tøff oppgave etter 0-1, sa Wenger i kampintervjuet.

— Vi slo tilbake med 1-1 og ønsket virkelig å vinne, men var litt naive og ga ballen bort før vinnermålet, kommenterer franskmannen.

— Et nederlag er alltid skuffende, men også en mulighet til å finne områder hvor vi kan forbedre oss. Det er vanskelig å analysere hvorfor tapet kom så tett etter kampen, sa han.

— Det var en åpen kamp, og vi vant den med et fantastisk angrep, sa Dortmund-trener Jürgen Klopp, som sonet utelukkelse og måtte se på fra tribunen.

FAKTA TIRSDAG:

Gruppe E

Schalke (Tyskland) – Chelsea (England) 0-3 (0-1)

Mål: 0-1 Fernando Torres (5), 0-2 Torres (69), 0-3 Eden Hazard (87).

54.442 tilskuere.

Steaua Bucuresti (Romania) – Basel (Sveits) 1-1 (0-0)

Mål: 0-1 Marcelo Diaz (48), 1-1 Leandro Tatu (88).

25.000 tilskuere.

Gruppe F

Arsenal (England) – Borussia Dortmund (Tyskland) 1-2 (1-1)

Mål: 0-1 Henrikh Mkhitaryan (16), 1-1 Olivier Giroud (41), 1-2 Robert Lewandowski (82).