Torsdag offentliggjorde Neil Lennon at han gir seg som Celtic-manager.

Nå trekkes David Moyes, som fikk sparken etter kun én sesong som Manchester United-sjef, frem som en av de heteste kandidatene til å bli Stefan Johansens nye sjef.

Ifølge dailyrecord.co.uk er Moyes på toppen av ønskelisten til Celtic-eier Dermot Desmond.

Videre skriver den skotske avisen at Desmond bruker helgen til å vurdere om han skal tilby Moyes jobben. Moyes skal også være svært lysten på å overta klubben han spilte for mellom 1980 og 1983. ## Keane får klarsignal

Manchester United-legenden Roy Keane har også blitt linket til jobben. Keane har også spilt for Celtic og er for øyeblikket assistenttrener for det irske landslaget.

Den irske landslagssjefen Martin O'Neill vil ikke sette foten ned dersom Keane blir tilbudt jobben.

— Siden jeg har hentet ham inn, vil jeg naturligvis være skuffet dersom han forlater jobben. Men jeg kommer til å stå i veien (journ. anm. dersom han får jobben), hvis det gir mening, sier O'Neill ifølge BBC.

Larsson avviser Celtic

Keane og Moyes er ikke de eneste store navnene som har blitt linket til jobben. Celtic-helten Henrik Larsson, som for øyeblikket er trener for Allsvenskan-klubben Falkenbergs FF, har allerede avvist at han overtar Celtic.

— Spekulasjonene er ikke sanne. Jeg tar ikke over som Celtic-manager. Jeg er smigret over å bli nevnt og verdsatt. Det er naturlig siden jeg er trener nå og på grunn av historien min i Celtic, sier Larsson.

— Jeg er i Falkenbergs nå, og jeg nyter det. Der er fokuset mitt. Jeg vil ikke bryte kontrakten, sier han.

Falkenbergs' sportsdirektør Håkan Nilsson bekreftet tidligere denne uken at en klubb som han ikke ville røpe navnet på hadde kontaktet Larsson om en trenerrolle, men at Larsson hadde takket nei.

Andre kandidater som har blitt nevnt er tidligere Cardiff-manager Malky Mackay og Owen Coyle, som fikk sparken i Wigan denne sesongen.

Celtic var suverene i den skotske ligaen denne sesongen, og tok til slutt 25 poeng mer enn Aberdeen på andreplass. Stefan Johansen har vært en suksess etter at han signerte for Celtic i januar.