NEDERLAND — NORGE 23-31 (9-20)

HERNING: - Hun er veldig erfaren og mye bedre enn meg, sa Tess Wester som har fått sitt internasjonale gjennombrudd med et strålende mesterskap i Danmark. Sølv var ikke det hun ønsket seg etter finalen, men hun erkjente at Norge som var sterkest i finalen – også mellom stengene.

— Jeg har mye å lære av Kari. Hun var «amazing», sier Wester som endte med en redningsprosent på 32. Det var langt unna Karis nivå. Med en redningsprosent på 51 slo Kari Aalvik Grimsbø hardt tilbake mot de som lurte på om Norge hadde gode nok målvakter til å bli verdensmester.

— Jeg har aldri tvilt på Kari, sier keepertrener Mats Olsson til Adresseavisen.

Sammen med den norske keeperduoen har han jobbet med analyser og forberedelser i hele turneringen. Han har sett etter de små detaljene som kan bli bedre. Mot Nederland fikk de maks uttelling.

STORSPILL: Kari Aalvik Grimsbø spilte en stor kamp da det gjaldt som mest. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

— Det er gamle Kari som er tilbake, sier han.Grimsbø selv var naturligvis svært fornøyd etter oppgjøret. Både med egen og lagets prestasjon.

— Dette føles veldig godt. Jeg var utrolig nervøs på forhånd. Jeg føler vi møter en god motstander med gode skyttere, men vi går inn og gjør den jobben vi skal. Jeg er utrolig stolt, sier hun til TV 2. Hun legger ikke skjul på at VM-gullet henger høyt for henne.

— Når man er på banen og føler at man virkelig bidrar så betyr det mye for meg, sier Grimsbø.

Olsson trekker spesielt fremt redningene Grinsbø hadde fra kant. Åtte av seks dueller med de nederlandske vingene gikk i hennes favør.

— Alle vil treffe i en finale Det er fantastisk å være best når det gjelder. Hun viser fra starten hvem som er best, sier Olsson som har hatt en god følelse for keeperspillet i hele dag.

— Jeg sa til Thorir i morges at dette kommer keeperne til å fikse.

NRK-ekspert og hennes tidligere trener, Geir Oustorp, tar også fram de store ordene om Karis VM-finale.

— Det var verdensklasse, og jeg unner henne det. Hun er en keeper for de store anledningene, sier Oustorp.