Lørdag trekkes gruppene til neste sommers EM-sluttspill i Frankrike. 24 lag skal fordeles på seks grupper, og 10. juli skal vinneren kåres.

Seansen foregår i Paris, og er som vanlig stjernespekket. De to som får hovedoppgaven med å trekke er den nederlandske legenden Ruud Gullit (europamester i 1988) og Frankrikes egen Bixente Lizarazu (europamester i 2000). I tillegg skal tidligere stjerner som Oliver Bierhoff, Angelos Charisteas og David Trezeguet bidra.

Sett denne?

24 lag, seks grupper

De 24 lagene er delt inn i fire ulike seedingsgrupper. Frankrike, som arrangørland, går automatisk inn som lag 1 i gruppe A.

Fra de seks gruppene går gruppevinnerne, gruppetoerne, samt de fire beste nummer tre-lagene videre fra gruppespillet. Disse 16 lagene går videre til åttendedelsfinale, så kvartfinale, semifinale og finale. I EM spilles det ikke bronsefinale.

EM-finalen spilles på Stade de France.

Island deltar sammen med Albania, Nord-Irland og Wales i sitt første EM-sluttspill. Islendingene ble nummer to i sin kvalikgruppe, bak Tsjekkia, men er seedet på laveste nivå. Det betyr at de kan få en tøff gruppe i Frankrike til sommeren.

Sverige for sjette gang

Sverige, anført av Zlatan, slo Danmark i playoff, og går inn i EM-trekningen på seedingsnivå tre. Erik Hamréns lag er i EM-sluttspillet for sjette gang, det femte på rad.

Spania er regjerende EM-vinner etter at Italia ble slått 4-0 i finalen på Olympiastadion i Kiev i 2012. Spania vant også i 2008. Den gang ble Fernando Torres matchvinner i finalen mot Tyskland.

Totalt skal det spilles 51 kamper fordelt på ti byer. I løpet av den måneden EM-spilles vil rundt 2,5 millioner tilskuere besøke EM-arenaene, mens 150 millioner vil følge mesterskapet fra TV-en. Fordelt på 230 land og territorier.

Det europeiske fotballforbundet melder at EM vil generere inntekter på nærmere fire milliarder kroner. I tillegg er TV-rettighetene verdt nærmere ti milliarder. Billettsalg og inntekter fra diverse VIP-opplegg og bevertning beløper seg til rundt fem milliarder kroner.