Den franske storavisen L'Equipe skriver at Frankrike— og Real Madrid-stjernen Karim Benzema vrakes fra troppen til sommerens EM på hjemmebane.

Grunnen er at stjernespissen skal ha presset lagkamerat Mathieu Valbuena til å betale utpresserne som truet med å frigi en sexvideo av Valbuena og kona.

De siste avsløringene og de juridiske omstendighetene rundt skandalen gjør at Benzema blir vraket, skriver avisen. Den hevder samtidig at Valbuenas plass er usikker. Ingen av spillerne har spilt for landslaget siden skandalen ble offentlig kjent.

Aftenposten omtalte fredag et intervju Valbuena har gjort med avisen Le Monde. Der letter han på sløret om Benzemas rolle i saken. Han er siktet i saken av fransk politi.

– Han var ikke aggressiv, og han snakket ikke direkte om penger. Men når noen insisterer på at jeg burde møte noen.., sa Valbuena til avisen.

Rullet opp i høst

I oktober ble tre menn pågrepet av fransk politi, siktet for utpressing av Valbuena og kona. Senere ble det kjent at Benzema var innblandet i saken, angivelig fordi han skulle hjelpe en barndomskamerat med en tjeneste.

I følge nyhetsbyrået AFP, som har fått opplysninger om politiavhørene av Benzema, har stjernespissen innrømmet forholdet.

– Formålet mitt var ikke at han skulle tjene noe på dette. Jeg tenkte ikke. Helt ærlig er jeg sjokkert. Jeg fremstår som en idiot når man ser alt dette. For han var en seriøs person som jeg har stor tillit til, sa Benzema i avhøret ifølge AFP.

Bra scoringsform

Benzema har vært i god form for Real Madrid så langt i år, selv om han ikke har spilt så mange kamper. Store deler av oktober forsvant som en følge av en muskelskade i låret. På syv ligakamper har han scoret seks mål.

I forrige runde mot Barcelona var han tilbake. 27-åringen spilte samtlige minutter da hvittrøyene fikk stryk, 0-4-, av erkerivalen Barcelona.

Valbuena har vært sentral for Lyon denne sesongen, som så langt ligger på andreplass i den franske serien. Avstanden opp til ledende Paris Saint-Germain er imidlertid hele 13 poeng bak etter bare 15 kamper. Valbuena har figurert i 13 av dem — og notert seg for scoring én gang.