Nok en gang er det duket for det aller største klubboppgjøret i fotballverden.

Barcelona og Real Madrid møtes til et El Clasico som vil bli fulgt med argusøyne av fotballsupportere over hele verden.

Følg kampene direkte her

— Det er jo et høydepunkt, og som vanlige store forventninger til kampen, sier CMore-kommentator Petter Veland.

Det er nok ikke bare han som skal benke seg foran tven og se kampen mellom de to gigantene lørdag kveld. El Clasico er nemlig et av de mest sette idrettsarrangement i verden, om man luker bort hele mesterskap. Ikke en gang Super Bowl kan måle seg med interessen for det spanske storoppgjøret.

Rettet seg mot Asia

Ifølge BBC var det i 2014 mellom 400 og 500 millioner på verdensbassis som så kampen. Det er i så fall cirka tre ganger flere enn de som hvert år ser Super Bowl, som ifølge Reuters var 160 millioner på verdensbasis i 2014.

Lionel Messi er spilleklar igjen til El Clasico på lørddag. Her med lagkameratene på trening fredag. Foto: NTB Scanpix

Men et nytt tiltak fra La Liga gjør at man nå kan havne over 500 millioner seere. Med nye tiltak inn mot Sør-Amerika og Asia har publikum som tradisjonelt ikke har sett spansk fotball, fått øynene opp for ligaen mange ser på som verdens beste.— Det er grunnen til at kampen starter 18.15, slik at folk i Asia skal få den med seg, sier Veland, som sier at La Liga-president Javier Tebas har uttalt senest fredag at man håper på over en halv milliard seere over hele verden.

Men med kampstart 18.15 er kampen nødt til å kollidere med 18.30-kampen i Premier League. Lørdag dreier det seg om Liverpool mot Manchester City. Det betyr at norske fans står overfor et luksusvalg.

— Én dag du skal velge La Liga er det denne

— Jeg forventer at Liverpool- og Cityfansen vil velge den kampen. Så global som fotballen har blitt vil det alltid være konkurranse. Men hvis du er nøytral i den engelske kampen, så er det én kveld det er dags for å velge La Liga, og det er lørdag, sier Veland, som har god tro på et undeholdende oppgjør.

Under El Clasico i mars hadde Max, som den gang hadde rettighetene, et snitt på 209.000 seere. Det er vanskelig å sammenligne med TV 2, som har som prinsipp ikke å kommentere seertall. Ifølge en pressemelding fra kanalen etter åpningskampene i Premier League i august hadde kanalen en markedsandel på 11,3 prosent i aldersgruppen 20-49. Fra høsten 2015 er det Viasat som har rettighetene til spansk fotball på norske tv-skjermer.

— Jeg har jobbet med dette i snart ti år, og merker selvfølgelig økt interesse for spansk fotball. En ting er medieinteressen, men gradvis nå kommer det en ny generasjon opp som kan velge litt selv hvilken fotball de vil se på tv. De trenger ikke være prisgitt det pappa velger, sier Veland.

Ronaldo ikke med på drømmelag

Ser man på det sportslige kan det være duket for en rysare av et El Clasico. Real Madrid har tre poeng opp til erkerivalen før Barcelona kommer på besøk til hovedstaden.

— Det er alltid vanskelig å spå i disse kampene, men jeg har hatt en magefølelse av det laget som ligger bak på tabellen får den halve prosenten mer med motivasjon. Men disse oppgjørene betyr mye for begge lag uansett, sier Veland.

På en pressekonferanse fredag skal Barcelona-trener Luis Enrique ha friskemeldt Lionel Messi, som lenge har slitt med en kneskade. Dermed ser det ut til at alle de største superstjernene blir klare for oppgjøret på Camp Nou.

Statistikknettstedet WhoScored har satt opp sin drømmellever basert på de to lagene og poengene spillerne har scoret denne sesongen. Der er det spesielt en stjerne som mangler. Cristiano Ronaldo er nemlig ikke funnet verdig en plass på laget. Heller ikke Gareth Bale og Karim Benzema har fått plass på laget, siden de tre har lavere poengsum enn Barcelonas vanvittige rekke på topp.

Her er nettsidens lag:

Keylor Navas — Daniel Carvajal (Real Madrid), Sergio Ramos (Real Madrid), Gerard Pique (Barcelona), Marcelo (Real Madrid) - Sergi Roberto (Barcelona), Luka Modric (Real Madrid), Casemiro (Real Madrid) - Lionel Messi (Barcelona), Luis Suárez (Barcelona), Neymar (Barcelona).