Barcelona er ny serieleder i spansk fotball etter 3-0-seieren over Villarreal søndag. Real Madrid mistet tabelltoppen til katalanerne etter å ha tapt 2-3 i Sevilla.

Barcelona la press på Real Madrid med seieren over Villarreal tidlig søndag. For å holde følge i toppen måtte de hvite fra Madrid vinne, men borte mot Sevilla ble det tøft for laget til Rafael Benitez.

Sergio Ramos sørget for ledelse til Real da han vartet opp med et lekkert brassespark etter 22 minutter. Kapteinen landet feil da han scoret sitt 43. ligamål for Real Madrid, og han måtte erstattes av Raphaël Varane. Fire minutter etter byttet scoret Ciro Immobile sitt første mål for Sevilla da han fikk ballen alene på bakre stolpe.

Éver Banega sørget for at Sevilla tok ledelsen etter 61 minutter, før tidligere Juventus-spiller Fernando Llorente uforstyrret fikk heade inn 3-1 kvarteret før slutt.

Tre minutter på overtid reduserte James Rodríguez, men Real Madrids første tap for sesongen var et faktum.

Lykkes uten Messi

Tidligere søndag sørget Neymar og Luis Suárez for at Barcelona tok nok en trepoenger da laget fra Catalonia slo Villarreal 3-0.

Atlético Madrid sikret seg en ny trepoenger da Sporting Gijon ble slått 1-0 hjemme i Madrid.

Et velorganisert Sporting utfordret hjemmelaget, og Atletico-keeper Jan Oblak vartet opp med flere gode redninger som holdt vertene inne i kampen.

I det 93. minutt avgjorde Antoine Griezmann kampen til hjemmelagets fordel da han headet et innlegg fra Diego Godin i mål. Atletico ligger dermed på tredjeplass i serien, fire poeng bak serielederen.