ENGELBERG (itromso.no): Johann Forfang fikk ingen drømmestart på verdenscuprennene i Engelberg da han kun strakk seg til 125 meter i 1. omgang i lørdagens konkurranse. Han hoppet seg opp på listene i 2. omgangen med et hopp på 132 meter og ble til slutt nummer 14 i rennet som ble vunnet av slovenske Peter Prevc.

Men i søndagens renn klinket han til med et hopp på 136 meter. Med gode stilkarakterer var han nummer tre etter 1. omgang bak verdenscupleder Peter Prevc, som ledet foran Kenneth Gangnes.

I 2. omgang ble det 131 meter og han ble til slutt nummer fire. Peter Prevc satt bakkerekord og vant foran Michael Hayboeck og Kenneth Gangnes.

– Vi kan ikke annet enn å være kjempefornøyd. Johann er blant verdens beste nå. Det er ikke lenge siden det bare var en drøm å bli nummer fire i verdenscupen, sier pappa Hugo Forfang.

– Det er deilig å være tilbake i toppen. Jeg fikk det ikke helt til i 2. omgang, så det var litt frustrerende like etterpå, men man skal ikke være misfornøyd med en 4.-plass i verdenscupen, sier Johann André Forfang til iTromsø.

Opp sammenlagt

Forfang fikk med seg verdifulle poeng og gikk forbi Daniel André Tande i verdenscupsammendraget.

Forfang er nå nummer fire sammenlagt i verdenscupen med 284 poeng. Prevc leder suverent med 564 poeng, 165 poeng mer enn tyske Severin Freund.

– Det var nok få som hadde sett for seg det for ett år siden, så jeg er naturlig nok strålende fornøyd. Det er deilig å være i flytsonen om dagen, så nå er det bare å stå på videre og forberede seg til hoppuka. Jeg håper å fortsette å være i toppen, sier 20-åringen.

– Hvis han fortsetter som han gjør nå, blir han å fortsette og ta topplasseringer, enten det er i hoppuka eller i verdenscupen, så han må bare fortsette med det han gjør, sier Forfang.

– Brutt barrierer

2015 har vært et fantastisk år så langt for Forfang,

Forfang slo for alvor igjennom med 3.-plassen i Vikersund i februar forrige sesong og har i startetn av 2015/2016-sesongen fulgt opp med to 3.-plasser i Lillehammer og i Nizjnij Tagil.

– Det har blitt et år akkurat slik vi hadde håpet på. Det er absolutt ingen selvfølge at han skulle være i toppen. Mange synsere snakker om det vanskelige andre året og han har brutt en del barrierer, sier pappaen.

Som ikke mener sønnen bør endre noe som helst.

– Johann jobber veldig systematisk, så vi er ikke overrasket, men ydmyk i forhold til det han gjør om dagen. En liten feil på lørdagen gjorde at han så vidt kom med til 2. omgangen, så det sier litt om nivået. Dette er toppidrett på øverste nivå.