ALFHEIM: Truls Jenssen – som scoret ett av målene da TIL vant cupen med 4-1 over Lillestrøm i 1986 — er tilbake i TIL igjen. De siste årene har Ruben og Ulrik Yttergård Jenssens pappa jobbet som trener- og spillerutvikler i Troms Fotballkrets, men nå skal han altså være utviklingsleder i TIL de neste årene.

Jenssen har tidligere også vært spillerutvikler og utviklingsleder, samt hovedtrener i TUIL og Sogndal. Jenssen var også assistenttrener for Rune Skarsfjord i Brann.

Tøffe mål

Ifølge TILs adelskalender på til.no har Jenssen totalt spilt 290 kamper og scoret 55 mål for TIL.

Jenssen tiltrer i jobben som utviklingsleder i TIL fra og med januar Han har tidligere innehatt stillingen og var med på å bygge opp utviklingsavdelingen i klubben, melder TIL i en pressemelding.

— Klubben har tatt store steg i sitt utviklingsarbeid de senere år. Med Truls og hans erfaring innenfor norsk og internasjonal fotball blir vi i stand til å ta ytterligere steg. Klubbens målsetting er klinkende klar innenfor spillerutvikling. Vi skal egenprodusere halvparten av spillerne i A-stallen og vi skal få til et salg av en slik spiller til en av de store ligaene i løpet av årene som kommer. Vi har identifisert rekruttering, trenerutvikling og skoleringsplan fra seks-åringene og opp, som de viktigste områdene der vi kan hente marginer for å nå målene våre. Dette tror vi Truls er rett mann til å utvikle, sier sportssjef i TIL, Svein-Morten Johansen.

35 år

Det er tre år siden sist Jenssen hadde jobben som utviklingsleder i TIL. Nå er han altså tilbake i klubben han har 35 års fartstid i.

— Ting har skjedd fort, og uten å være for blærete, så var det ikke unaturlig at det ble slik med den bakgrunnen jeg har. Jeg har også vært ute og skaffet meg enda mer erfaring. Dette er en type jobb som jeg virkelig brenner for, sier Jenssen.

— De som har vært der har gjort en kjempejobb, både spillerne, trenere og ikke minst hele klubben. Dette er et tog som har gått siden 2007, men vi kan nok gjøre enda litt til, så selv om det virkelig går på skinner, så handle det om å holde det på skinner også. Jeg er optimistisk med tanke på at dette kan bli enda bedre, legger han til.

Jenssen tar altså ”overgang” fra fotballkretsen til Tromsø IL.

— Jeg forlater en jobb som en veldig flott og interessant. Jeg har lært en masse der, sier Jenssen.

— TIL ønsker å takke Troms Fotballkrets for en god prosess, og ser frem til å samarbeide tett med dem fremover, noe som kan forsterkes med Truls i rollen som utviklingsleder i TIL, sier Johansen.