Johnsgård (28) ble i midten av oktober hentet inn rundt Norsk Toppidrettsgymnas (NTG) og TIL 2 i en 80-prosentstilling som trener og lærer.

Det ga mersmak for begge parter, og det er klart at han blir å fortsette i den samme jobben, men nå i 100 prosent stilling.

Dog må TIL/NTG vente på at han er ferdigjobbet med NRK-programmet ”Påskemorgen” i vår.

— Jeg slutter meg for fullt til NTG etter påske, og ser veldig fram til det, sier Johnsgård til iTromsø.

Etter nyttår starter programlederjobben i NRK for fullt, uten at det betyr at Johngård ikke blir å se på Alfheim de neste månedene.

— Det er uansett ikke aktuelt å være helt borte fra spillerne i den viktige oppkjøringsperioden, så jeg kommer nok til å være innom på noen økter og kamper også i vinter, sier Johnsgård.

Jobber tett med talentene

Lars Petter Andressen, sportssjef på NTG, er glad han har fått med Johnsgård med videre.

— Han er en dyktig fotballmann med god kompetanse og passer i profilen vi ønsker, sier Andressen til iTromsø.

Siden 28-åringen selv skal spille for Senja, som er TIL 2s divisjonskonkurrent, er tanken at han ikke skal være med rundt B-lagskampene, men i treningshverdagen, samt TIL 3. Johnsgård skal styrke klubbens satsing på å følge opp utøverne også utenfor treningsfeltet og skoletiden.

— Vi ønsker at Christer skal være tett på spillerne, og har blant annet hatt trenere tidligere som har drevet med hybelbesøk, sier Andressen.

Den jobben ser Johnsgård fram til.

— Mange av utøverne er alene på ettermiddagene, så jeg kommer til å bruke litt tid sammen med dem, sier trenerspiren.

Toppscorer

Senjaværingen Johnsgård spiller selv for Senja i 2.-divisjon der han de siste to sesongene har scoret 55 mål. Johnsgård har også tidligere spilt for TUIL.

Trass i mye suksess og mange nettkjenninger på fotballbanen er Johnsgård for mange enda mer kjent for sin TV-karriere. Han ble et kjent ansikt gjennom programmene ”Kråkeklubben” og ”Påskemorgen”.

— Etter ”Påskemorgen” er det uvisst om jeg gjør noe mer med NRK, sier 28-åringen.