Jim Webster var spillende trener for Rosenborg på slutten av 1970-tallet, før han i 2012 kom tilbake til klubben som spillerutvikler. Men kun et år senere med han oppsagt som følge av at klubben mente de ikke hadde flere oppgaver til ham i klubben.

Kom til enighet i januar

Det utløste en konflikt, som tilsynelatende ble løst med et forlik i januar i år da både Webster og tidligere daglig leder Lee Davidsen følte seg urettferdig behandlet.

— Det er kommet frem til et forlik etter noen runder med samtaler. Rosenborg Hockey har ikke håndtert sakene på en god måte, og det har vært konflikter klubben helst skulle vært foruten. Derfor er vi alle fornøyd med at alle konfliktsakene nå er ryddet av veien.

— Med Jim Webster er vi kommet frem til en enighet om at får betalt det han rettsmessig har krav på, sa daværende administrende direktør i RIHK, Per Jørgensen, til adressa.no 29.januar.

- Utestående lønn fra i fjor

Men nå ser det ut til at saken tar en ny vending, når Webser vil gå rettens vei for å få det han mener å ha krav på.

– Webster har hatt utestående krav mot Rosenborg Ishockey Elite siden i fjor høst. De har ikke utbetalt lønn for en periode han var under kontrakt med klubben, sier Websters advokat Jørund Tuveng til NRK, som var først ute med saken.

- Nok er nok

Advokaten mener ishockeyklubben, som i forrige uke mistet eliteserielisensen, totalt ignorert sine forpliktelser overfor Webster.

– Vi har forsøkt både via møter og korrespondanse å få beløpet utbetalt, men har ikke lyktes. Det virker som om Webster har stilt bakerst i køen, bak offentlige kreditorer og spillere som klubben er avhengig av. Vi ser derfor ingen annen løsning.

– Denne konkursbegjæringen er på en måte siste ord i en lang prosess. Vi har forsøkt å nå gjennom på mange andre måter, sier Tuveng som ikke vil opplyse ovenfor NRK hvilke beløp det er snakk om.

Styreleder vil ikke kommentere saken

Hvis Rosenborg Ishockey Elite ikke betaler kan tingretten åpne konkurs i klubben. Foreløpig er Webster alene om å komme med konkursbegjæring mot klubben.

Styreleder i Rosenborg Ishockey Elite, Thomas Wiggen, ville ikke kommentere saken overfor NRK i dag.