I kampen for å berge lisensen, har Rosenborg elite et akutt behov for 250.000 kroner. Dette er både penger klubben skylder spillere i utestående lønn, og gjeld Rosenborg har til forbundet.

Redningsaksjon

I etterkant av klubbens allmøte på tirsdag, ble det satt i gang en redningsaksjon — «operasjon GET». En kvart million kroner må på plass innen ankefristen på avslaget til lisens, det vil si innen tirsdag i neste uke. I løpet av innsamlingens to første dager, er man omtrent halvveis til målet. Så langt har det kommet inn knapt 120.000 kroner.

— Det er kjempemessig. Helt suverent. Utsiktene til at vi skal klare det er veldig gode, og jeg er overbevist om at vi klarer å få i land de pengene som trengs, sier Jonas Gunnes.

Frivillig innsamlingskaptein

Gunnes beskrives som «kapteinen på redningsgruppa» for klubbens rop om hjelp. Et verv han har tatt på seg som frivillig.

— Jeg spiller hockey selv på et lavere nivå, og brenner veldig for sporten. Jeg ønsker sterkt at det fortsatt skal være et eliteserielag i byen, noe som blant annet er veldig viktig for rekrutteringen. Jeg ville bidra med mitt, og var ikke vondt å be da forespørselen kom, sier han.

Viktig signal

Det er likevel langt fra sikkert at klubben berger lisensen selv om aksjonen klarer å skaffe brannslukkings-pengene.

— Pengene er isolert sett ikke nok til å få lisens, men det vil uansett være et viktig signal til forbundet i behandlingen av appellen, sier Gunnes.

Rosenborg har satt opp flere mulige måter å støtte klubbens redningsaksjon på. Mer om det kan du lese her.