Det bekreftet Champagne selv mandag. Franskmannen måtte ha støtte fra fem nasjonale fotballforbund for å kunne stille i presidentvalget 29. mai, noe han ikke har på det nåværende tidspunkt. 56-åringen opplyste at han kun har støtte hos tre forbund.

Den sittende presidenten Sepp Blatter er storfavoritt til å bli gjenvalgt til ledervervet i verdens mektigste fotballorganisasjon. Sveitseren vil i så fall kunne gå løs på sin femte periode i jobben.

Luis Figo, Michael Van Praag og Ali Bin Al-Hussein har alle bekreftet at de stiller til valg som motkandidater.

Champagne hevder på sin side at det den siste tiden har pågått en hemmelig «mobilisering» i fotballens institusjoner for å eliminere ham som kandidat. Franskmannen peker blant annet på frykt for represalier som én av årsakene til at han selv har mistet støtte den siste tiden.

— De (forbundene) fryktet represalier fra sine kontinentale forbund, som har utstedt «anbefalinger» (om hvilken kandidat som bør støttes). Og fordi forbundene er kandidater til å arrangere kontinentale mesterskap, hevder Champagne.

Han hevder samtidig at han tar nederlaget med fatning.

— Til tross for skuffelsen føler jeg ikke bitterhet, fordi jeg vet hvordan den hierarkiske strukturen i fotballen fungerer, sier han. (©NTB)