Sepp Blatter fyller 79 år i mars. Sveitseren har vært president i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) siden 1998. Han ble gjenvalgt som president i 2002, 2007 og 2011. Neste valg gjennomføres i Zürich i slutten av mai. Blatter stiller til gjenvalg, men han får konkurranse fra flere.

– Fotballen fortjener bedre

Onsdag ble det klart at den tidligere Real Madrid-stjernen Luis Figo stiller til valg.

– Jeg bryr meg om fotball, og jeg liker ikke det imaget som FIFA har hatt og fortsatt har, sier 42-åringen til CNN.

– Hvis du søker på «FIFA» på internett er «skandale» det første ordet som dukker opp. Fotballen fortjener bedre enn dette, sier portugiseren.

Den jordanske prinsen Ali Bin Al-Hussein ønsker å bli ny FIFA-president. Foto: NTB scanpix

Også tidligere Paris Saint-Germain-spiller og playboy David Ginola stiller til valg. Det samme gjør FIFAs tidligere generalsekretær Jerome Champagne, den jordanske prinsen Ali Bin Al-Hussein samt Michael van Praag. Han er i dag sjef i det nederlandske fotballforbundet.

Støtte fra Danmark

Siste frist for nominasjoner til valget er torsdag. Luis Figo sier til CNN at han har sikret seg støtte fra de fem FIFA-medlemslandene som behøves. Ifølge NTB er Danmark ett av forbundene som støtter Figo.

UEFA-president Michel Platini ble lenge sett på som en mulig motkandidat til Blatter. Men franskmannen har utelukket at han kommer til å stille.

Sepp Blatter er stor favoritt til å få fortsette som FIFA-president. Han har blant annet stor støtte i Afrika.