Charlotte Kalla gjorde et sterkt VM på hjemmebane i Falun og endte opp med fire medaljer. Et etterlengtet gull på 10-kilometeren, ett sølv og to bronse ble fasiten for den svenske langrennsyndlingen.

Imidlertid kunne VM ha sett helt annerledes ut for hjemmenasjonen. Bare en måned før mesterskapet slet Kalla med formsvikt. Hun ble bare nummer fire på skiathlon i Skandinavisk cup i de samme VM-løypene, hele 41 sekunder bak vinneren Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

— Skal jeg være 40 sekunder bak i den skandinaviske cupen, har jeg ingenting i VM å gjøre, sa en gråtkvalt Kalla til Expressen.

Nå innrømmer 27-åringen fra Tärendö at hun hadde tanker om å gi seg for godt, bare få uker før VM.

— Tankene om å legge opp var der, sier Kalla til Norrländska Socialdemokraten nå.

Det var mens hun deltok på en sponsorlunsj i Luleå at mørke tanker snek seg inn.

HYLLET I FALUN: Charlotte Kalla får sin gullmedalje. Foto: MARTIN SLOTTEMO LYNGSTAD

— Akkurat mens jeg sto oppe i det, så følte jeg på den tanken. Men det er mange tanker som kommer og går, sier Kalla.- Jeg var ganske lei. Men det er mange tanker som dukker opp i hodet, blant annet hvor mye alvor det er... Det var kun i det øyeblikket, sier hun.

VM ble imidlertid en triumfferd — og en slags revansj - for svenskenes langrennsyndling. Hun sier at hun aldri tvilte på seg selv.

— Jeg visste jo fortsatt at hvis jeg var klar for å gjøre den jobben som krevdes, så ville jeg ha en mulighet til å gjøre det bra, sier Kalla.