Dagens 10-kilometer i Lahti var forventet å bli en dyst mellom Therese Johaug, Heidi Weng og Marit Bjørgen.

Og Bjørgen innfridde. 34-åringen vant suverent.

Nærmest den fortsatt aktive legenden var imidlertid Heidi Weng. Det var kanskje noe overraskende, i og med at 23-åringen skuffet i de individuelle konkurranse i Falun-VM.

Det var åpenbart at andreplassen betydde mye for Weng. Etter målgang gråt det følsomme skitalentet av glede. TV-bildene viste at Marit Bjørgen «trøstet» lagvenninnen.

Charlotte Kalla, som ble nummer tre, forklarer bakgrunnen for Wengs tårer.

Topp tre på søndagens 10-kilometer. Fra venstre: Heidi Weng, Marit Bjørgen og Charlotte Kalla. Foto: NTB SCANPIX

— Jeg pratet med henne litt. Hun fikk ikke til den klassiske stilen i VM, men i dag satt skiene der de skulle. Hun hadde håpet å prestere slik i VM, men hun er glad for å avslutte sesongen slik, sier Kalla til Expressen. - Føler du med henne?

— Hun er en av de mest ærlige personene jeg har møtt. Hun sier det hun føler, og det er det som er så herlig med henne, sier den svenske skiprofilen.

Weng: — Kult å høre

Overfor den svenske avisen svarer Weng på rosen fra Kalla.

— Det er kult å høre. Charlotte er en bra jente og det er kult at hun gjør det bra. Det er kult at hun er i toppen, jeg gleder meg på hennes vegne, sier Weng, som forteller at det var «stort» å slå Kalla fordi svensken var «en av VM-dronningene».

Heidi Weng har flere ganger vist sterke følelser etter målgang i skirenn,

I januar rørte 23-åringen mange da hun gråt av glede på Marit Bjørgens vegne, etter at veteranen endelig vant Tour de Ski sammenlagt.

Da fortalte Weng at hun var flau over at hun ikke klarte å kontrollere følelsene bedre, og hun beskrev seg selv som «lettrørt».

Weng ble imidlertid hyllet for tårene i sosiale medier, og hun har raskt blitt en av Norges langrennsfavoritter.

For kvinnene gjenstår nå to verdenscuprenn: Sprinten i Drammen og tremila i Holmenkollen.

Det er uklart om Weng stiller i de rennene.