** CAMPOAMOR (rbnett.no):** Det var ikke spilt mange minuttene av fjorårets cupkamp da Magne Simonsen røk korsbåndet. En alvorlig skade som det i idrettssammenheng kan ta mellom ni til tolv måneder å komme tilbake fra. Før trente han med laget hver dag. Nå har han kjent på ensomheten som oppstår når han må trene alene.

– Jeg har for så vidt følt på den. Når gutta er ferdig med oppvarmingen går de ut og trener fotball, mens jeg blir inne og surrer med mitt, sier 26-åringen.

God hjelp

I tillegg har det vært vanskelig å ikke kunne være med på lagets bortekamper. Samtidig har han fått veldig god tid til å trene styrke. Selv om han ikke har spilt fotball på snart ett år ser han den delen som positivt.

– Jeg har kunnet fokusere på meg og mitt selv om det har vært litt kjedelig. Men det blir ensomt. Det blir det absolutt.

Simonsen beskriver veien tilbake som å ta museskritt fram til det tidspunktet han er helt frisk igjen. Han må ikke gjøre ting for raskt. Samtidig understreker han at det har vært viktig å tørre å stole på kneet i de ulike fasene. Her mener Slemmestad-gutten at klubbens medisinske apparat har vært til stor hjelp. Han er glad for å ha hatt både Rune Roksvåg og Lars Håvard Sæbø ved sin side underveis.

– Så har vi satt en grov skisse på når ting skal skje. Når vi planlegger at ting skal gjøres, er de flinke til å holde i tøylene slik at jeg både tør nok og samtidig ikke blir for utålmodig. Det er viktig å ha dem i ryggen, sier Simonsen.

Lite laksefiske

Mentalt sett har det vært viktig for ham å tenke på andre ting enn bare opptrening det siste året. Simonsen er meget interessert i fisking, men det har blitt mindre av det etter operasjonen. Kjæresten har vært god å ha på hjemmebane.

– Vi har jo våre sysler, blant annet med hest, og vi har gode venner. Det er alltid andre ting å holde på med for å få tankene bort. Da kan jeg være klar til en ny økt neste dag, sier han.

Simonsen måtte i fjor sitte og se på at lagkameratene tok gull i både serie og cup. Venstrebacken innrømmer at han hadde en bismak i munnen. Han understreker likevel at han på alle mulige måter unnet lagkameratene og klubben suksessen.

– Det er fantastisk å få være i en klubb der det går så bra at det drysser pokaler og medaljer. Det er kjempegøy, sier Simonsen før han føyer til;

– Nå må vi passe på at det ikke blir noen hvilepute. Det er mange som har lyst på de medaljene. Det blir tøft denne sesongen.

Klar i juni?

Status per dags dato er at han har startet med styrkeøvelser for bein. Simonsen trener også mage, rygg og balanse. I Spania har han så smått begynt med ball. I tillegg har han begynt å løpe igjen. Sammen med det medisinske apparatet har han et mål om å være tilbake på banen i månedsskiftet mai og juni.

– Uansett hvor klar jeg er nå, blir det en milepæl. Både jeg og fysioterapeuten ser positivt på det som skjer nå.

Kontrakten hans går ut etter denne sesongen. Når Simonsen er klarert for spill ønsker han å kjempe for en plass på laget, men erkjenner samtidig at konkurransen er hard.

– Jeg og Ola (Kamara) satt og snakket litt om det i går. Det er faktisk mer enn elleve mann som har vært innom landslaget. Det er en solid tropp vi har nå. Det blir en fin utfordring, sier Magne Simonsen.