Jeg vant min første fotballturnering i 1990, så vidt jeg husker. Da slo vi Averøykameratene i finalen i sjuerfotball i Romsdalscupen.

På sidelinja sto en stolt Odd Berg som trener. Siden har Odd alltid vært en del av livet mitt som fotballspiller. Fra tida han var faren til en på laget, helt til sønnen Christian ga seg, mens han sjøl fortsatte trenerjobben.

I 1992 var vi i Norway Cup og røk på antall cornere mot Kjelsås. I 1993 tapte vi semifinalen i samme turnering på straffespark mot Tromsø, mens i 1994 tok Odd oss helt til finalen.

Der ble Pequeninos do Jockey fra Brasil for sterke. Men Odd ga seg ikke. Som juniortrener ledet han oss til to NM-gull og to semifinaletap i JET-turneringen på Hamar.

Etter tida som juniorspiller er framtida usikker. Greier man å ta steget opp? Skal man spille i lavere divisjoner? Eller skal man gi seg med fotballen og finne på noe annet?

Med Odd Berg som trener var vi mange som greide det første alternativet. Odd Berg hadde i flere år ansvaret for spillere som seinere har over tusen kamper i norsk toppfotball. Vi var flere som fikk sjansen i MFKs a-stall. Mange av oss fikk mange kamper der også.

Etter noen år med både Åge Hareide, Erik Brakstad og Gunder Bengtsson som trenere fikk vi jammen et gjensyn med Odd på det nivået også. I 2003 hadde han hovedansvaret da vi berget plassen i eliteserien og spilte Europacup mot Benfica. I 2005 var han assistent-trener da Molde FK fikk sitt andre cupgull i historien.

Blogger om Molde: Knut Lillebakk.

Odd Berg er en enkel trener. Det betyr ikke at han ikke er en god trener, men Odd er bare ikke så akademisk anlagt. Man trenger ikke gjøre ting så innviklet, men kalle en spade for en spade. Jeg tror ikke han blir sint om jeg sier det. Han brydde seg ikke alt for mye om formasjoner. Så lenge man ikke jobbet og duellerte på banen så var det bare tall på et papir. Jeg husker han en gang i min ungdom sa at den dagen vi løper fortere enn ei pasning, da skal vi få lov til å drible eller føre ballen.

Han brydde seg lite om navn på spillere, og likte ikke nykker. Da vi spilte borte mot Benfica i Europacupen stilte en portugisisk journalist før kampen spørsmål om hva Odd Berg tenkte om daværende Benfica-trener Jose Antonio Camacho.

**Svaret tegner et bra bilde av personen Odd Berg:

– Yes, Camacho is a good player.**

Odd var i alle år en forkjemper for at unge, lokale spillere skulle få sjansen i MFK. Odd er aldri redd for å si fra når han føler noe ikke er riktig. Det sto han for uansett om a-laget hadde suksess med utenlandske spillere. Til og med da Ole Gunnar Solskjær tok klubben til sitt første seriegull, var Odd en av dem som flere ganger stilte spørsmål ved innkjøpspolitikken. Ingen kjenner MFK bedre enn Odd Berg. Som spiller ble han toppscorer for klubben og som trener har han vunnet titler. Men nå er det slutt.

Neste år er det Start som får benytte seg av tjenestene til «Oddemann». Sørlandsklubben har fått en trener med et voldsomt engasjement og stor fotballkunnskap. Jeg håper det blir et lykkelig ekteskap fordi det fortjener Odd når har endelig tok sjansen utenfor Molde FK.