MOLDE (Rbnett): – Dette er kjempespennende. Det er en «ohört» bra gruppe med spillere, så jeg er veldig stolt over at jeg får være med til mesterskapet, sier Linde til Romsdals Budstikke.

Han fulgte offentliggjøringa av den svenske U21-troppen direkte på nett tirsdag kveld.

– Jeg var litt usikker siden jeg ikke har spilt så mye for førstelaget etter at jeg kom til Molde. Men jeg har gjort det bra på landslagssamlingene, så jeg visste at sjansen var der, sier han.

Europa-proffer

Landslagssjef Håkan Ericson tok ut tre av Åge Hareides lovende unggutter i Malmö: Forsvarsspillerne Filip Helander og Pa Konate samt midtbanespilleren Oscar Lewicki.

I troppen finnes også profiler fra klubber som Manchester City (John Guidetti), Bordeaux (Isaac Thelin), Borussia Münchengladbach (Branimit Hrgota), Heerenveen (Sam Larsson), Groningen (Simon Tibbling), PSV Eindhoven (Oscar Hiljemark), Palermo (Robin Quaison) og Besiktas (Alexander Milosevic).

Linde er én av tre keepere som blir med til Tsjekkia. Førstevalget er AIKs Patrik Carlgren.

Spilte mot Frankrike

– Konkurransen er veldig tøff, siden Patrik står kontinuerlig for AIK i Allsvenskan. Han fortjener å stå så lenge han er frisk og i bra form. Og det er han, sier Linde.

Moldes 21-åring konkurrerer først om fremst med Jacob Rinne om å være andrekeeper. Han er reservekeeper i Örebro og har spilt tre kamper i Allsvenskan denne sesongen.

– Vi to andre er jo sultne, men mine egne muligheter for spilletid i sluttspillet er ikke ekstremt store. Samtidig kan det skje ting i fotball, jeg er alltid klar, sier han.

I den forrige obligatoriske landskampen mot Frankrike i fjor høst satt Linde på benken.

Sist han sto mellom stengene for Sveriges U21-lag var i privatlandskampene mot Island og Slovakia i fjor sommer.

Italia, England og Portugal

Den svenske troppen samles i Trelleborg mandag. Laget skal spille treningskamp borte mot Danmark 11. juni. Tre dager seinere er det avreise Tsjekkia. Der blir det blodig alvor.

– Det er jo bare åtte lag som er igjen i sluttspillet, så alle er gode. Vi har tre tøffe kamper, erkjenner Linde. Sverige møter Italia (18/6), England (21/6) og Portugal (24/6) i det innledende gruppespillet.

Toårskontrakt med Molde. Andreas Linde kom til Molde fra Helsingborg i vinter og skrev kontrakt ut sesongen 2016. Så langt har det blitt lite spilletid på førstelaget.

– Det er hard konkurranse i Molde, spesielt så lenge Ørjan (Nyland) er her. Ethan (Horvath) er også en veldig bra keeper. Men jeg har lært veldig mye siden jeg kom hit, treningsmiljøet har passet meg perfekt. Så får vi se litt fram i tid, ting skjer fort i fotball. Hvis en spiller forsvinner oppstår en helt annen situasjon, konstaterer Andreas Linde.