Rosenborg har vært Norges suverent beste lag denne sesongen, og gullet har egentlig vært sikret i alt annet enn syltynn teori i noen uker allerede. Likevel var det ikke offisielt før etter søndagens kamp, men nå er trønderne mestere for første gang siden 2010.

— Jeg er veldig stolt av Rosenborg, sa en glisende Ingebrigtsen i intervjusonen etter kampen på Marienlyst.

Kåre Ingebrigtsen klemmer Mike Jensen etter at Rosenborg sikret seriegullet i Drammen søndag. Foto: Berit Roald, NTB scanpix

Han lovet også at det ikke skal bli fem år til neste gang RBK vinner serien.— Nei, det kan vi ikke holde på med. Det har kanskje vært bra for oss, for vi har virkelig sett sulten i omgivelsene og byen, sier han.

Treneren hadde vært vitne til en katastrofal førsteomgang, men etter pause løftet laget seg og hentet opp Godsets 3-1-ledelse. 3-3 var nok til å sikre tittelen.

— Vi sa klart og tydelig at vi ikke kunne være bekjent av det, sa han om innsatsen før pause.

Godset-trener Bjørn Petter Ingebretsen var imponert over hva motstanderen klarte etter pause.

— Det sier at de er Norges beste lag, sier han.

Konradsen: – Ting fløy i garderoben

Rosenborg ble rundspilt av Strømsgodset før pause, men rodde i land seriegullet etter en glimrende opphenting. Tomålsscorer Anders Konradsen sier spillerne var flaue i garderoben.

Konradsen spilte for Godset fra 2007 til 2010, og var tilbake på Marienlyst som spiller for første gang siden han gikk til Rosenborg fra franske Rennes i sommer. Nordlendingen scoret to ganger og var en sterk bidragsyter da trønderklubben gikk fra 1-3 til 3-3 i annen omgang.

– Det så helt svart ut. Det var en katastrofalt dårlig omgang av oss. Vi skjemtes i pausen, og ting fløy i garderoben. Det var ikke noe vi ville være bekjent av, så det var deilig å snu det litt rundt og få seriegullet på våre premisser, sier Konradsen til NTB.

— Godt av smekk

25-åringen ga Rosenborg en tidlig ledelse, men var i likhet med resten av spillerne maktesløs da Godset kjørte over dem resten av omgangen.

– Jeg tror vi hadde godt av å få en smekk i trynet. Vi har vært litt ute og fløyet i det siste. Godset rundspilte oss, det var flaut. Vi måtte ta oss selv i nakken og kjefte litt på hverandre, sier han.

Konradsen har et blandet opphold i fransk fotball bak seg, og gikk til Rosenborg for mer spilletid. Så langt har overgangen svart til forventningene.

– Det har vært som jeg hadde håpet og sett for meg. Jeg har spilt mye på et veldig godt fotballag, sier han fornøyd.

(©NTB)