Aker Stadion (rbnett.no): Molde sparket i gang sesongen sin på Aker Stadion i dag mot Tromsø. Hjemmelaget tok tidlig kontroll på kampen, med mål etter bare 35 sekunder. Det var ikke ideelt ifølge manager Ole Gunnar Solskjær.

— Vi får en god start. Det var det verste som kunne skje. Vi ble litt for trygg på oss selv, samtidig som vi ikke utnytter de sjansene vi skaper, sier Molde-sjefen.

Mål i debuten

Målscoreren var debutant Fredrik Aursnes. Den tidligere Hødd-spilleren fikk ballen fra Vegard Forren og kombinerte med Mattias Moström. Sunnmøringen løpte seg fri inne i boksen og banket ballen i mål etter en følsom pasning av Moström. Solskjær mener det bare var starten av hva publikum på Aker Stadion kan vente seg.

— Vi vil se mer av det Fredrik gjorde. Han var god i dag. Dette er noe vi vil se ofte denne sesongen, skryter han

Aursnes selv er fornøyd med målet, men er skuffet etter kampen.

— Det er en god start. Man får jo en godfølelse, men kampen varer i 90minutt, sier Aursnes

Komfortabel

Molde hadde full kontroll de første tjue minuttene uten at Tromsø fikk mye tid med ball. Hjemmelaget ble lekent og vartet opp med noen lekre detaljer. Så begynte Gutan å vise at de ikke var kommet for å være statister.

Gjermund Åsen fikk ballen av og tok den med seg inn i boksen. Fra en utfordrende vinkel får han et godt treff og banker ballen i tverrlegger. Etter halvspilt andreomgang satt utligningen. Tippeliga-debutant Aron Sigurdarson driblet seg inn i boksen og satt ballen i mål fra skrått hold.

— Vi ble for komfortabel. Det var lite bevegelse og tempo, samtidig så mister vi ballen i farlige posisjoner som Tromsø utnytter, oppsummerer Aursnes.

— Det er ikke ufortjent at Tromsø får poeng i dag. Vi ble upresis og får for mange kontringer i mot. Balansen mellom angrep og forsvar er ikke god nok, forklarer Solskjær.

Tvilsom dømming

Eirik Hestad gikk av banen i dag etter en tøff takling på midtbanen. Det kom i forkant av bortelagets utligning. Solskjær tror kanskje det kunne vært dømt frispark, men har respekt for dommerens avgjørelse.

— Det er vanskelig for dommeren. Det går fort i den situasjonen og det forstår jeg. Det kunne kanskje vært dømt, men på en tiendedel av et sekund er det vanskelig avgjørelse.

Det er for tidlig å si om Hestad kommer til å være ute med skade til neste kamp. Molde skal spille borte mot Stabæk søndag 20. mars klokken 20.00.