Spurteren Sagan har, som Alexander Kristoff, ansett landeveisløypen i Rio for å være for tøff for en syklist som har lynraske avslutninger som sin spesialitet. Derfor sa han, som Kristoff også gjorde, at han ikke kommer til å delta i fellesstarten i OL i Rio.

Tilbake til røttene

Men nå er det klart. Han går tilbake til røttene og skal delta på terrengsykkel, skriver Cycling Weekly. Peter Sagan har sine røtter i nettopp terrengsyklingen. Han ble juniorverdensmester i grenen i 2008 og deltok i et par terrengritt på vårparten slik at han kunne være kvalifisert til OL.

— Jeg er stolt over å representere landet mitt i den største konkurransen i året og den største idrettsbegivenheten i verden, sier Sagan om sitt valg.

Selv om han har vært en svært habil terrengsyklist, så har han begrensede forventninger. I hvert fall uttrykker han det slik:

— Det vil være vanskelig å få en medalje i terrengykling i Rio. Men jeg skal gjøre mitt beste, og jeg skal kose meg slik jeg gjorde da jeg var ung, sier Sagan ifølge den belgiske nettstedet Sporza.be.

Sterk sesong

Peter Sagan har hatt en av sine aller beste sesonger og vant den grønne trøya i Tour de France. Han har i år syklet for Tinkoff, men i forrige uke ble det klart at han skifter til det tyske laget Bora-Hansgrobe neste sesong.

Norge har ingen deltagere i herrenes terrengsykling.