Det ble bekreftet i en pressemelding fra laget som denne sesongen har konkurrert under navnet Bora-Argon, ifølge Procycling.no.

Det tyske laget har lenge vært favoritt til å signere den regjerende verdensmesteren fra Slovakia. 26-åringen har også vært linket til Astana.

– Det er en stor ære å ønske velkommen til vårt lag en av de mest populære syklistene i vår tid, sier Bora-manager Ralph Denk i uttalelsen.

– Derfor har vi forsøkt å skape velkjente omgivelser så langt det lar seg gjøre. Jeg mener Peter har vist oss stor tillit, og det viser at vi har gjort en solid jobb de siste årene og har et godt rykte i feltet. Våre partnere BORA og Hansgrohe er to store, tyske kvalitetsmerker. Denne kombinasjonen har overbevist Peter at vi er det rette laget for ham og hans jakt på enda mer suksess de kommende årene. Jeg er veldig glad og sikker på at dette samarbeidet blir vellykket.

Tinkoff-laget avvikles etter inneværende sesong og fire av Sagans lagkamerater skal også sykle for Bora-Hansgrohe fra og med 2017-sesongen. Det gjelder Maciej Bodnar, Michael Kolar, Erik Baška og hans bror Juraj.

Sagan vant nylig poengkonkurransen i Tour de France og gikk til topps på tre etapper. 26-åringen skal delta i rundbanerittet i OL i Rio de Janeiro fremfor i landeveissykling. (©NTB)