Rosenborg-Bodø/Gimt 2-0

Timen var spilt da det smalt.

Christian Gytkjær fikk ballen bak i feltet og headet ned til angrepsmakker Mushaga Bakenga. Vingen fikk avsluttet med beinet, og ballen hadde retning nettmaskene.

Men keeper Simon Thomas fikk skulderen (!) på kulen, som deretter gikk i tverrliggeren og ned til Bakenga igjen. Både han og Glimt-målvakten gikk etter returen, og Thomas landet til slutt på Rosenborg-spilleren.

Som ble liggende.

Mushaga Bakenga trengte umiddelbart behandling etter sammenstøtet med keeper. Foto: Morten Antonsen

— Plutselig var luften slått ut av meg. Jeg klarte ikke å puste. Det var litt skummelt akkurat da, sier Bakenga.- Han landet på lungen min, eller noe. Da var det «natta» i noen sekunder. Alt jeg vet var at jeg ikke så noe eller klarte å puste, så jeg er bare glad det gikk bra, sier han.

Forbannet på seg selv

Den missede sjansen etter timen var ikke Bakengas første for dagen. Før pause ble han spilt gjennom av Pål André Helland, men nådde ikke helt frem til ballen. Like etter pause var det samme kombinasjon. Helland spilte gjennom Bakenga, som ble litt besluttsom alene med Thomas. Han forsøkte å chippe fra ti meter, men ballen endte over mål.

— Jeg tror plutselig jeg er Sanchez (Arsenal-angriper), og skal prøve å chippe. Det var en dårlig beslutning, sier Bakenga.

Aftenpostens kommentar etter kampen:

— Blir du litt forbannet når du ikke putter?

— Selvfølgelig. Jeg er målscorer, og når jeg ikke scorer på sånne så blir jeg forbannet. Men det er ikke som at jeg ligger og tenker på dette i natt. Jeg planlegger heller finalen, og er fornøyd med at vi vant, sier han.

Løp seg tom

Mushaga Bakenga og Glimt-keeperen jager begge ballen i situasjonen som kunne endt med Rosenborg-mål. Foto: Morten Antonsen

Ventrevingen løp sine meter og vel så det på en tung Lerkendal-matte onsdag kveld. Mot tampen av kampen for sin del ble han sendt ut på en durabelig løpetur av Fredrik Midtsjø. Etter løpet var det tydelig for alle og hver at han ikke hadde mer å gi.— Jeg løp meg helt tom. Det skulle ikke stå på det i dag. Da fikk det heller bli en krampe. Jeg var så ekstremt tent før kampen, og er veldig glad for at det gikk bra, sier han og melder samtidig at han tok Midtsjø for seg i garderoben etter kampen.

— Jeg ville ha en rolig ball, og så sender han meg på løpetur rundt hele stadion for å få tak i den ballen. Da sa det stopp. Det var bare å si til Kåre at jeg måtte av. Men jeg er glad kroppen holdt. 77 minutter er ny rekord. Jeg er veldig fornøyd.

Alt gikk etter planen

Fornøyd er han også med Rosenborgs prestasjon. Adresseavisen talte 10-0 i sjanser til hjemmelaget.

— Det sier litt. Jeg vet ikke hva publikum føler, men vi spillerne føler det var en fantastisk gjennomført kamp. Vi gjør alt etter planen, selv om vi selvfølgelig gjerne skulle scoret ett eller to mål til, sier Bakenga.