Rosenborg-Bodø/Glimt 2-0

Det siste er det Rosenborg selv som melder på sin twitterprofil sent onsdag kveld.

Det betyr at RBK-keeperen har bundet seg til klubben og Lerkendal ut 2021-sesongen. Med andre ord nok en god Rosenborg-nyhet samme kveld som laget tok seg til cupfinalen etter 2-0-seieren over Bodø/Glimt på Lerkendal.

— Det er kanskje ikke hverdagslig med en femårskontrakt, men det gir meg forutsigbarhet, og forhåpentligvis til klubben også. Hvis jeg er skadefri og trener og står på holder jeg etvisst nivå de neste fem årene, sier Hansen til adressa.no.

- Du ser for deg fem år til i klubben?

— Du vet aldri hva som skjer i fotball, men jeg trives veldig godt i klubben. Vi kjemper om titler hvert år, og vi har en stor utfordring når det gjelder å komme opp på nivå i Europa. Det er en inspirerende og tøff utfordring, som jeg ser frem til å jobbe mot, sier han.

— Skal vi ta steg som lag må vi som spillere også strekke oss mot det nivået. Ambisjonen om å dra ut må være der, men ikke fordi man vil bort fra Rosenborg.

Da RBK i sommer signerte Adam Larsen Kwarasey på en avtale som varer ut 2019-sesongen, var det med på å skape usikkerhet om hvorvidt Hansen kom til å bli værende i klubben. Det forstår keeperen, selv om han nå forteller at kontraktsdiskusjonene har pågått lenge.

— For min del har det vært en prosess siden sommeren – før Adam kom. Det har tatt lang tid, men begge parter har hatt ambisjoner om å komme til en forlengelse. Det har ikke vært noen big deal for meg. Jeg har gode to år igjen av kontrakten, så det har ikke vært stress sånn sett. Men det er veldig greit for egen del å få det på plass. Nå vet jeg at jeg er Rosenborg-spiller de neste fem årene, sier han.

Hansen hadde en svært rolig dag på jobben onsdag kveld, men viste at han er blant landets desidert beste målvakter med ballen i beina. Han gjorde også jobben som sweeper de gangene det var litt rufs i det defensive maskineriet.

— Det er ingen bedre følelse enn å vite at man skal til Ullevaal i slutten av november. Det har vært litt døde kamper, selv om vi jakter den rekorden. Nå var det noe viktig i potten igjen, og det så vi i dag. Det var rikelig med kynisme, bra innsats og vi prøver å kontrollere. Det var ikke nødvendigvis finspill hele tiden, men det ender med seier, og det er det viktigste, sier Hansen.