Dermed er trønderne klare for sin 17. finale. RBK var det klart beste laget på Lerkendal, men slet med å punktere kampen.

Midtsjø ordnet 1-0 midtveis i første omgang. Han styrte et innlegg fra Christian Gytkjær i mål. Midtsjøs andre mål i årets NM var nok til å slå ut Glimt.

Allerede etter seks minutter før Rosenborg nær ledelsen. Gytkjær skjøt i tverrliggeren og ut.

Tverrliggeren var i veien også da Mushaga Bakenga prøvde seg etter en knapp time. I siste minutt burde Midtsjø doblet ledelsen da han kom alene med Glimt-keeper Simon Thomas, men avslutningen ble for løs.

Det sørget for svette overtidsminutter der Glimt var farlige på dødball før Jørgen Skjelvik satte inn 2-0 etter en hurtig kontring. Skjelvik var nådeløs da han ble spilt fri av Matthías Vilhjálmsson.

Kan forsvare tittelen

Rosenborg er klar for sin andre strake cupfinale. I fjor ble Sarpsborg slått 2-0. Hele ti ganger har trønderne vunnet cupen.

Kun 12.453 tilskuere møtte opp på Lerkendal denne sure høstkvelden, men blant dem satt nasjonalskalden Åge Aleksandersen. Han er ivrig RBK-supporter.

Kampen var for øvrig reprise av cupmøtet i 1963. Den gangen vant Glimt 4-2 og ble første nordnorske lag i 4. runde.

Lagene møttes i cupfinalen i 2003. Den gangen vant Rosenborg 3-1 etter ekstraomganger på Ullevaal.

Strømsgodset tar imot Kongsvinger i den andre semifinalen torsdag. KIL har aldri vært i finalen. SIF har spilt sju semifinaler og har alltid tatt seg til finalen. Fem ganger har drammenser vunnet finalen, hvorav to mot finaleklare Rosenborg (1973 og 1991).