ARNA-BJØRNAR – RØA 1-3

Arna-Bjørnar har vært en garantist for topplasseringer de siste årene. De siste tre sesongene har laget tatt bronsemedalje, men denne sesongen ser ut til å bli annerledes.

Etter 1-3-tapet for Røa lørdag ligger Arna-Bjørnar nå på 10. plass etter 14 spilte kamper, til og med bak Sandviken.

— Vi er ikke i flytsonen, sier trener Bjarne Hagen.

Keepertabbe

Kampen mot Røa åpent på verst tenkelig vis. En av de tre nye amerikanerne, som er hentet inn for å styrke laget i siste halvdel av sesongen, keeper Megan Kinneman, viste seg frem med en tabbe i kampens første minutt. Hun klarerte ballen rett i Røas Kine Kvalsvik som selv kunne score i det som i praksis var åpent mål.

— Å få 1-0 imot etter 30 sekunder gjør ikke akkurat ting lettere når du er litt shaky allerede før start, sier trener Hagen.

0-2 kom i det 26. minutt etter at Røas Synne Skinnes Hansen fikk stå upresset på 20 meter, og fikk det man kan kalle et supertreff. Så reduserte Vilde Bøe Risa med et flott skudd ti minutter før pause, men i annen omgang avgjorde Røa kampen da de kontret inn 1-3 etter en sterk Arna-Bjørnar-periode, som dessverre for bergenserne ikke ga uttelling.

— Røas tre første skudd på mål gikk inn. Det er litt Murphy's lov om dagen, sukker Hagen.

Målscorer Risa mener Arna-Bjørnar hadde fortjent poeng mot Røa, men medgir at keepertabben i kampens første minutt ødela mye.

— Planen før start var å presse Røa høyt, stresse dem og få et tidlig mål. I stedet skjedde det motsatte. Men det er typisk for sesongen vår, sier Risa.

Har unngått konflikter

Trener Hagen skryter over spillernes evne til å unngå konflikter og arbeide hardt denne sesongen, motgangen til tross, men innrømmer at situasjonen er utfordrende for klubben og spillerne.

— Vi har en spillergruppe som bare har vært med på oppturer. Når vi har en tynn og ung tropp, er det tyngre når vi opplever motgang. Det stiller andre krav til spillerne når vi taper flere kamper på rad enn når vi vinner, sier Hagen.

20 år gamle Risa er tydelig på at hun og de andre spillerne opplever sesongen som uvant.

— Det er mye enklere å motivere hverandre når vi er gode. Når vi er så dårlige som nå, er det lettere for at det kommer noe negative kommentarer. Men vi har vært flinke til å ta slike ting med en gang og bli enige, sier Risa, som er trygg på å snu resultatene utover høsten.

Ny som hovedtrener

Hagen jobbet som eks-trener Morten Kalvenes´ assistent i syv år i Arna-Bjørnar, men er ny som hovedtrener dette året. Han tror ikke motgangen handler om ham som person.

— Det er ikke mye som er endret og den siste tiden Morten var her, jobbet vi mer likestilt, enn at jeg var assistent. Likevel, jeg må ta en evaluering av meg selv utover høsten. Det hadde jeg gjort uansett, men det blir en tøffere evaluering enn hvis resultatene hadde vært gode.

Hans klare mål med fire kamper ned til kvalikplass og åtte kamper igjen å spille, er å unngå nedrykk.

— Vi må ikke gå i den fellen at vi tror vi er for gode til å rykke ned. Akkurat nå har vi et lite pusterom, men vi står i en reell fare for å gå ned, sier Hagen.

Arna-Bjørnar – Røa 1-3

MÅL : 0–1 Kine Kvalsvik (1.), 0–2 Synne Skinnes Hansen (27.), 1–2 Vilde Bøe Risa (36.), 1-3

TILSKUERE : 204

DOMMER : Henrikke Nervik, Trygg/Lade

ARNA-BJØRNAR : Megan Kinneman – Karoline Heimvik Haugland, Caroline Walde, Sigrid Heien Hansen, Cecilie Redisch Kvamme (Åsne Takle Eide 77.), Maria Dybwad Brochmann, Vilde Bøe Risa, Amalie Vevle Eikeland, Ine Marie Thoresen Wedaa, Emilie Nautnes (Sarah Jackson 59.), Lauren Ashley Bohaboy.