Cecilia Brækhus og motstander Jennifer Retzke skulle begge ha stilt opp på pressekonferanse i Oslo i dag, men den tyske bokseren kom ikke.

Ritualet er at Brækhus alltid får med seg utfordrerne til lynvisitt til Norge, de de snakker med pressen. Denne gangen valgte lørdagens motstander å utebli.

Bakgrunnen er at Retzke spurte den norske stjernen om hun ville ta et bilde med henne i Tyskland, med Retzkes sponsor i bakgrunnen. Det ville ikke bergensjenta, siden det ikke var hennes sponsor. Dessuten var Brækhus sliten etter en dag i gymmen i Berlin.

Derfor ble Retzke sur, og hevner seg fra å utebli fra lynvisitten til Oslo i ettermiddag.

— Jeg ble stemplet som en diva fordi jeg ikke ville ta bilde med henne. Alle vet at jeg ikke er en diva, men hvis de vil krangle, så bring it on, sier Brækhus.

Hennes promoter, Nisse Sauerland er ikke nådig i beskrivelsen av helgens motstander.

— Vi har med en komplett idiot å gjøre! Vi ser frem til Brækhus slår henne lørdag kveld, sier tyskeren.

Setter fire belter på spill

- De har tøffet seg litt i Retzke-leiren. Det er vanlig folkeskikk å stille opp, sier Roar Petajamaa, tidligere proffbokser.

Petajamaa synes det er trist at motstanderne ikke er på bølgelengde før de har slått et slag mot hverandre, men uansett er han overbevist om at veteranen vil slå hardt fra seg i Danmark.

Dette er kamp nummer 27 for «First Lady», som hun har hett fra dag én, etter at hun kom til Berlin.

Denne gangen skal bergensdamen igjen sette alle sine fire belter på spill, slik reglene er. Brækhus gleder seg som en unge til komme i ringen igjen, og lar seg ikke affisere av at Retzke føles litt «barnslig».

— Retzke ble i alle fall invitert til Oslo, sier Petajama.

Mye prestisje

Han mener at Brækhus vil bokse for mer enn seieren i København. Hun vil prøve å overbevise de som fortsatt er tvilere om at proffboksing må tillates i Norge. Hun synes det er trist at sporten kan bli radert ut her i landet, og Petajamaa er enig: Avgjørelsen faller i desember.

— Jeg er ordentlig inhabil. Det er bare Norge, Nord Korea og Iran som er igjen av dem som har forbud mot proffboksing, sier han.

Cuba hadde det i alle år, men har nå tillatt proffboksing.

— De europeiske profforganisasjonene er de som har flest tester. Boksing er en risikoidrett, men det er frivillig. Aktive og trenere sørger for at bokseren er så godt fysisk og mentalt forberedt som mulig.

- Jeg tror at uansett leverer Brækhus en god søknad inn mot den prosessen. Avgjørelsen faller 9. desember.

Det spesielle med stevnet i København er at det er til sammen fire norske som skal være med: Kai Robin Havnaa, Tim Robin Lihaug og Alexander Hagen.

— Vi får en ny debutant i Havnaa. Hans far Magne var tidligere verdensmester. Alexander Hagen har kniven på strupen, siden han ble knocket ut sist, og må prestere.

Han har forberedt seg veldig godt, og nå får vi se en litt bedre utgave enn det vi gjorde sist, selv om han vant. Ha skal bokse om en VM-tittel (jr), sier Petajama.

Uvanlig ikke å bidra

— Det er helt uvanlig at en bokser ikke stiller opp på denne måten, sier Erik Nilsen, generalsekretær i Norges Bokseforbund.

— Det ligger i kontrakten at man i fellesskap skal stille opp på de pressekonferansene. Det er i alles interesser at pressekonferansene blir bra. Det er viktig å bli markedsført i proffidretten, som i all annen idrett.