STAVANGER (Aftenbladet): Når Mats Zuccarello snører på seg skøytene til sitt eget veldedighetsarrangement i DNB Arena fredag, er det første gang 27-åringen spiller siden han pådro seg kraniebrudd og hjerneblødning i kamp for New York Rangers 24. april.

Snaut to måneder har gått siden skuddet fra lagkamerat Ryan McDonagh traff nordmannens hjelm, og Zuccarello kunne verken snakke eller bevege seg på flere dager etter den alvorlige hendelsen i Stanley Cup-kvartfinalen mot Pittsburgh Penguins. Dermed måtte han også sitte på tribunen da Rangers tapte best av sju-serien i semifinalen mot Tampa Bay Lightning.

Mange profiler

Nå ser 27-åringen fram til å spille i sin egen Zuccarello All Star Game til inntekt for Right to Play. Dit tar han blant annet med seg fem lagkamerater fra Rangers.

  • Jeg gleder meg til å komme ut på isen i DNB Arena igjen. Vi har fått med mange flotte profiler i Stavanger, og jeg er veldig takknemlig for at de stiller opp for arrangementet og Right To Play, sier Zuccarello til Aftenbladet.

Fjorårets arrangement ble en suksess for Rangers-profilen, som ved hjelp av gode venner og kjendiser, underholdningsbransjen, idrettsverden og hockeyen, samlet inn om lag 1,3 millioner kroner til veldedighetsorganisasjonen.

Etter at han selv meldte seg spilleklar til fredagens hovedkamp i Stavanger, har det også blitt fart på billettsalget.

  • Jeg håper Stavanger-folket møter opp og lager liv på tribunen. Vi skal i hvert fall sørge for å lage show på isen, lover Zuccarello.

Fronter jentene

Norges best betalte idrettsutøver, med en årslønn på cirka 35 millioner kroner, holdt en lav profil da han var skadet. Først etter at Rangers ble slått ut av NHL-semifinalen snakket han med pressen.

Når Oslo-karen holder pressekonferanse i Stavanger torsdag, er det fire lokale jenter som har grunn til å føle seg ekstra heldige. Sammen med noen av sine viktigste samarbeidspartnere har nemlig Zuccarello plukket ut fire spillere fra Stavanger hockeys damelag til å spille kjendiskampen i DNB Arena. Dette gjør NHL-stjernen blant annet for å fronte norsk jentehockey.

  • Jeg ønsket at årets gjestespillere skulle være personer som virkelig fortjener en plass på laget, og ville at det skulle være noen som alltid gir det lille ekstra. Nå som den lokale jentehockeyen gjør det så bra, syntes vi det var kult å fokusere på dette, sier Zuccarello, som håper byens hockeyjenter setter pris på invitasjonen.

Roser Stavanger

Han roser den innsatsen som er lagt ned på kvinnesiden i oljebyen.

  • Det er moro å se at jentehockeyen har oppnådd så gode resultater i Stavanger, og det er ekstra viktig at man bidrar til å bygge videre på den positive trenden. Det er derfor vi har invitert fire unike jenter til å delta i kjendiskampen, sier New York Rangers-spilleren.

Mats Zuccarello håper jentene får støtte fra familie og venner på tribunen, og at mange møter opp for å bidra til arrangementet.

  • Jeg håper dette kan være med på å rekruttere flere jenter til hockeysporten, og ikke minst at det kan gi andre motivasjon til å stå på og jobbe hardt. Jeg ser frem til å møte jentene i Stavanger, og jeg er sikker på at de vil få en fin opplevelse på isen. Det blir sikkert moro for dem å spille i DNB Arena på en dag som denne, sier Norges største hockeystjerne.

Nervøse og glade

Selv er jentene fornøyde med å være de utvalgte unge gjestespillerne som får delta under arrangementet. Fredagens showkamp med diverse norske profiler og kjendiser fra idretts— og underholdningsbransjen har nedslepp kl. 17.00, mens den stjernespekkede kampen med New York Rangers-profilene begynner kl. 18.30.

JENTEKLARE: Karoline Pedersen (16), fra venstre, Jeanett Hjelm (19), Ena Nystrøm (15) og Une Bjelland Strandborg (16), spiller til vanlig på gullaget til Stavanger Hockey. Nå er de plukket ut til kjendiskampen under Zuccarello All Star Game.
  • Jeg synes det er sykt kult å få være med på dette. Jeg har grugledet meg siden jeg fikk invitasjonen for tre uker siden, og har tenkt masse på det. Jeg er litt nervøs, men regner med at det blir en kjekk opplevelse. Det verste som kan skje er vel at jeg slipper inn et tabbemål, men jeg gleder meg stort til å få treffe folk som Zucca, Carl Hagelin og Stian Blipp, sier keeper Ena Nystrøm (15).Hun får følge av lagvenninnene Karoline Pedersen (16), Jeanett Hjelm (19) og Une Bjelland Strandborg (15) på isen i DNB Arena.

  • Det er veldig gøy å få en slik invitasjon, og jeg synes det er flott at jentehockeyen blir vist fram. Jeg er spent, men gleder meg og er glad for at noen legger merke til det harde arbeidet vi legger ned, sier Une Bjelland Strandborg.

Hun gleder seg først og fremst til å gå på is og spille hockey igjen, og trolig er det nettopp derfor hun er én av de heldige utvalgte.

  • Jentene er plukket ut med bakgrunn i både innsats, holdninger og ferdigheter. De er fine spillertyper, som setter lagspill, vennskap og samhold høyt. Alt dette er verdier som går hånd i hånd med Right To Play sine idealer, sier Kjetil Garvik i Stavanger Oilers.