Chicago Blackhawks — Tampa Bay Lightning 3-2 i kamper

Med seier i United Center kan Chicago Blackhawks i natt sikre seg sitt sjette Stanley Cup-trofé. En eventuell triumf vil nok smake ekstra godt. De siste tre Stanley Cup-suksessene har nemlig laget sikret på bortebane. Vinner de i natt, kan Blackhawks slippe jubelen løs på hjemmebane for første gang siden 1938. — Det er åpenbart mye snakk, entusiasme og ting som skjer rundt denne kampen, sier lagkaptein Jonathan Toews ifølge National Post.

USAs tredje største by koker før den avgjørende kampen - noe som gir utslag på billettprisene på nettet. Den billigste ståplassen til oppgjøret som starter klokken 02.00 norsk tid kan koste over 7500 kroner ifølge ESPN.

«Alle» vil se finalen

Skulle du derimot ønske å sitte og se den sjette kampen i serien av Stanley Cup-finaler, uten å ha billett fra før, må du ut med langt større summer.Plasser bak mål selges for opp mot 19.000 kroner. Skal du kjøpe langsidebilletter på nett, må du forberede deg på å punge ut nærmere 37.500 kroner.

De aller beste billettene, helt nede ved isen, selges for over $10.000. Det tilsvarer svimlende 78.130 kroner.

— Det ringer folk som aldri har brukt en krone på hockey i livet sitt og som bare må være der. Det er det som får prisene til å stige, sier Max Waisvisz hos det Chigago-baserte billlettselskapet Gold Coast Tickets til ESPN.

Har snudd finalen

Waisvisz sammenligner interessen for den sjette og avgjørende kampen med tilstandene i byen da den legendarisk basketballspilleren Michael Jordan og Chicago Bulls herjet som verst på 1990-tallet.

United Center, hvor det hele kan avgjøres, har en kapasitet på snaue 20.000 tilskuere. Der vil publikum få se et Chicago Blackhawks-lag som har snudd Stanley Cup-finalen i sin favør.

Etter tre finalekamper var stillingen 2-1 til Tampa Bay Lightning, som for øvrig var laget som slo ut Mats Zuccarello og New York Rangers på veien mot finalen.

Selv om rammen blir enorm, oppfordrer kaptein Jonathan Toews sine lagkamerater til å beholde roen.

— Jeg tror vi bare må gjøre vårt beste for å fokusere oss om jobben vi har som spillere og konsentrere oss om kampen og ikke noe annet, sier Toews.