Den amerikanske keeperen Alex Horwath aktuell for Brann. Tirsdag er han på Stadion, der han ble vist rundt av keepertrener Dan Riisnes og møtte klubbens sportslige ledelse.

Det var BA som først meldte om saken.

Branns fungerende sportssjef Rune Soltvedt at Horwath skal på prøvespill.

Horwath møter Brann-ledelsen tirsdag. Han har vært i direkte samtaler med trener Rikard Norling, som han nå skal møte, og ble hentet av Soltvedt på Flesland mandag.

— Han er her for at vi skal bli bedre kjent med ham. Vi har diskutert litt med ham før han kom hit, sier Soltvedt til BT.

- Uansvarlig med to keepere

Ifølge den svenske lokalavisen Bohusläningen, har Ljungskile ført samtaler med Horwath om en forlengelse av spillerens kontrakt.

BT har tirsdag formiddag vært i kontakt med den svenske klubben, som avventer å uttale seg.

Branns førstekeeper Piotr Leciejewski har uttalt at han er innstilt på å spille for Brann også i 1.-divisjon. Utenom Leciejewski, er bare Øystein Øvretveit tilbake i stallen, etter at tredjekeeper Ådne Nissestad ikke fikk forlenget sin kontrakt.

Rune Soltvedt sier følgende om keepersituasjonen i Brann:

— Det vil være uansvarlig av oss ikke å ha tre keepere i A-stallen. Vi har Markus Pettersen (1999-modell), som er et stort talent, men vi vurderer det som litt for tidlig for ham i år.

Ekspert: Klubben vil ha ham med videre

Journalist Henrik Lundbjörk dekker Horwaths klubb Ljungskile tett for Bohusläningen. Han sier det har vært et mål for Ljungskile å få med keeperen videre.

— Hans status har vært uklar, men det har vært ført samtaler og Ljungskile har hatt store forhåpnigner om å forlenge med ham. De ønsker absolutt å ha ham med videre, sier Lundbjörk til BT.

Ljungskile endte som nummer tre i Superettan i fjor og var nær et opprykk til toppdivisjonen Allsvenskan.

— Horwarth var en av de beste målvaktene i serien. Han var veldig god og en sentral mann. Laget hadde blant annet en svært lang periode uten å tape, sier Lundbjörk om spilleren som kom til Sverige før forrige sesong.

U-landskamper

Horwath er 27 år gammel og spilte i fjor for Ljungskile på svensk nivå to.

Han har aldersbestemte landskamper for USA, som faktisk er en nasjon med stolt keepertradisjon. Sisteskanser som Tim Howard, Brad Friedel og Kasey Keller har alle gjort seg bemerket i engelsk Premier League.

Dersom Horwath blir Brann-klar, vil han ikke bli historisk som klubbens første amerikaner. Ramiro Corrales spilte for Brann deler av gullsesongen 2007.