OSLO TINGRETT (Aftenposten): Den første uken i Oslo tingrett er over. Fire av de tilltalte spillerne har forklart seg. Neste uke skal den siste spilleren og de to bakmennene spørres ut av rettens formann, aktoratet og forsvarerne.

— Vi føler at vi har fått mange nye opplysninger. Det bekreftes jo penger som mottas av en tredje spiller (Notice). Tiltalte (Shipshani) har da en annen forklaring på hvorfor dette skjer, sa Asbjørg Lykkjen da rettsdagen var over.

Tok ut kontanter til Shipshani

Den norske bakmannen, som til nå har vært lite nevnt i saken, kom også frem i lyset fredag. Han blir knyttet til utbetalingen av tipspengene til Shipshani. Han ga den svenske bakmannen informasjon om Askers skadesituasjon forut for kampen mot Frigg.

Shipshani forklarte at han kanskje har sett den norske bakmannen før, noen dager etter kampen mot Frigg.

− Han trekkes stadig inn. Tiltalte her i dag har jo sagt at han var til stede da pengene ble tatt ut og at han mottok penger der og da, sa aktor.

Via en tredjepart

Den norske bakmannen tok ut pengene og ga dem til Shipshani, som hevdet han skyldte Notice penger etter noen fuktige kvelder på byen. Det var snakk om rundt 3000 kroner.

Disse kom Notice i hende, via en tredjepart.

− Det er litt uforklarlig at man skal bruke en tredjemann hvis alt er greit, undret Lykkjen seg.

Bakmennene skal frem i lyset

Retten tar fri mandag, men starter opp igjen tirsdag. Da skal Asker-spiss Fredrik Notice forklare seg. Onsdag er det den norske bakmannens tur, før svensken tar sin plass i vitneboksen torsdag.

− Vi skal innom en del av de samme temaene. Hvilken informasjon har spillerne gitt til dem og hvorfor har de gitt den, kommenterer aktor.

Det store spørsmålet, slik Lykkjen ser det, er hvorfor spillerne mottok betaling for noe de selv har påpekt er offentlig informasjon. Shipshani sa selv dette i retten torsdag:

− De kunne gått på hjemmesiden eller spurt noen som følger klubben godt.

En god uke

Aktor Lykkjen er fornøyd med den første uken i retten. Hun forklarer at de har fått bekreftelse på flere av antagelsene sine.

− Vi har hatt en veldig bra uke. Jeg synes de tiltalte på mange punkter har liten grad av troverdighet.

VI FØLGER SAKEN: