TV 2s skøyteekspert Mikael Flygind Larsen tror Håvard Bøkko kan gi Jan Blokhuijsen en hard kamp om gullet i EM på skøyter.

Nederlandske Blokhuijsen leder mesterskapet etter første dag, men det er svært tett i toppen. Han har bare 0,21 sekunder forsprang til landsmannen Koen Verweij, mens det er ytterligere 6/100 ned til Bøkko. Hvis Bøkko leverer en solid 1500 meter søndag, slik han ofte har gjort tidligere, kan hallingen overta ledelsen før det avsluttende milløpet.

— Håvard er en rev i mesterskap. Hvis han vinner 1500-meteren og plutselig leder, kommer han til å slåss på 10.000 meter, sier Flygind Larsen til NTB.

Flygind Larsen holder likevel Blokhuijsen som favoritt.

— Det sa jeg før helgen også. Han er fortsatt den største favoritten, men Håvard viser stigende form, sier den tidligere landslagsløperen.

Sammen med Asbjørn Myhre skal han kommentere skøyter for TV 2 under OL i Sotsji.

Tviler på Lunde Pedersen

Sverre Lunde Pedersen ligger på fjerdeplass sammenlagt, men Flygind Larsen mener det blir vanskelig for 21-åringen å ta sin første medalje i et internasjonalt seniormesterskap.

— Jeg tror Sverre skal få det tøft med den formen han viste på 5000-meteren. Han har vært gjennom en periode med tung trening.

Lunde Pedersen og Bøkko skal gå i par på 1500-meteren.

Bøkko på gang

Bøkko har hatt en tung første del av sesongen, men viste at han er på gang med en god første dag i EM. Han vant 500-meteren og leverte sesongens beste 5000 meter.

— Håvard har hatt en begredelig sesong til nå, men jeg har sett de siste dagene at det har gnistret litt mer av ham. Det han viste lørdag var positivt, mener Flygind Larsen.

Fredrik van der Horst ligger på tolvteplass sammenlagt. (©NTB)