DEBRECEN (Aftenposten.no): -Nei, det kan jeg ikke huske at har skjedd før. Jeg landa merkelig etter en redning, og da kom krampen, sa Solberg til aftenposten.no etter kampen, og satte opp nok et stort smil.

Etter 53 minutter ble hun liggende på gulvet. Norske håndballfans fryktet det verste. En skade på Solberg var det aller siste de trengte.

Men heldigvis var det «bare» en krampe, og med hjelp av lagvenninner og støtteapparat sluttet krampen snart å plage beinene hennes.

— Jeg kan heller ikke huske å ha sett henne med krampe i en kamp før. Hun ble vel litt for ivrig, ler tvillingsøster Sanna Solberg etter kampen.

Tok halvparten

Når hun sier det stemmer det nok. De to Stabæk-jentene har spilt håndball sammen i alle år. Først denne sesongen er de ikke på samme klubblag lenger.

Smil og latter ble det for øvrig mye av denne torsdagskvelden i Ungarns nest største by.

For da lagene kom ut på parketten igjen etter pause, leverte Solberg keeperspill slik vi har sett Cecilie Leganger, Heidi Tjugum, Kathrine Lunde og Kari Aalvik Grimsbø gjøre før henne i mesterskap.

Redningsprosenten i kampen endte på 49, det meste av jobben ble gjort etter pause.

— Jeg tar gjerne mer ansvar fremover, sa hun, og fikk full støtte av alle lagvenninnene Aftenposten snakket med.

Skryt av veteranen

Solberg er dyttet frem som det klare førstevalget etter at Grimsbø måtte reise hjem med skade etter første kamp.

— Det var selvfølgelig veldig kjipt at det skjedde, også for Silje, men jeg tror hun har ønsket mer tillitt på landslaget. Nå har hun fått det, sier Karoline Dyhre Breivang, som spilte sin landskamp nummer 300 torsdag kveld.