DEBRECEN (Aftenposten.no): Danskene slikker sårene etter gårsdagens håndballeksjon av det norske laget i Debrecen. EM-håpet begynner for alvor å bli tent i nord, mens danskene går inn i mellomrunden med kun ett poeng, tre mindre enn Norge.

«Blodtud og bøllebank», skriver Ekstra Bladet på sin forside om femmålstapet.

— Norge har kynismen. De stikker kniven inn og vrir om når byttet er i ferd med å bli utslitt. Det er som når jegeren feller dyret. De vet når de skal sette huggtennene i nakken og vri om, sier Jan Kjeldtoft til Aftenposten.

Frykter 9000 gale ungarere

Han er den danske avisens journalist i Ungarn. Han synes det ser ganske så mørkt ut med tanke på dansk semifinale.

Han tror på seier mot Polen, og frykter det blir veldig vanskelig mot Spania i siste kamp. Det andre oppgjøret i mellomrunden er mot hjemmenasjonen Ungarn.

— Se for deg hvordan det blir i hallen med 9000 elleville hjemmefans på tribunen. Dommerne har gjort veldig mye rart til nå, det er fort at det blir mange syvmetere og utvisninger når det koker sånn på tribunene, sier han.

«Noe lort»

Kjeldtoft er ikke så overrasket over at Norge ble for sterke, han forventer alltid beintøff motstand når Norge inntar parketten i mesterskap. Det til tross for at danskene var sterkest da lagene møttes i forkant av EM.

— Golden League er «noe lort», sier han og smiler, vel vitende om at det er i mesterskap det virkelig gjelder. Nå håper han og resten av Danmark på at Norge skal gjøre jobben i kampene mot resten av lagene i gruppen, slik at det kan bli en ny skandinavisk duell når finalen spilles i Budapest neste søndag.

Treneren får gjennomgå

Brian Lindholt i Sport Fyn var som resten av de danske journalistene lite imponert over det Jan Pytlick gjorde fra benken.

— Jeg skjønner virkelig ikke hvorfor han byttet ut keeper Sandra Toft i første omgang. Toft er en mye bedre keeper, sier Lindholt, som heller ikke lot seg imponere nevneverdig over det danske kantspillet.

Silje Solberg spilte seg stort opp i annen omgang, og keepertrener Mats Olsson fortalte Aftenposten etter kampen at de i pausen hadde lagt planer for hvordan forsvaret skulle presse danskene til å avslutte mer fra kant.

— Både forsvaret og keeperspillet til Solberg holdt verdensklasse. Det samme gjorde Heidi Løke, sier Lindholt, som forklarer at Solbergs fenomenale opptreden på ingen måte skapte sjokkbølger i vårt paddeflate naboland.

— Hun har vært en av de to beste keeperne i Danmark denne sesongen, og har vel en redningsprosent på 43. Vi dansker kan lese statistikker, så vi vet hun er god, sier han med et smil.