STAVANGER (aftenbladet): Både Arild Østbø og Iven Austbø har kontrakter som løper ut etter inneværende sesong. Begge har fått tilbud om å forlenge, men Arild Østbø har klare intensjoner om å avvente før han bestemmer seg.

24-åringen ble vraket som førstekeeper foran årets sesong, men fikk stå de tre første rundene i cupen. Mot Kristiansund torsdag trodde han også han skulle spille, men seks timer før kampstart fikk han beskjed om at Iven Austbø skulle stå.

— Det er den største skuffelsen jeg har opplevd så langt i Viking-karrieren. Det blir tungt når jeg heller ikke har cupen å se fram til, sier Arild Østbø til Aftenbladet.

Han påpeker at trener Kjell Jonevret ikke kan lastes for valget, og at Iven Austbø spilte en sentral rolle da han reddet laget i straffesparkkonkurransen.

Samtidig har Østbø egen karriere å tenke på. Så langt i 2015 har han ikke spilt ett minutt seriefotball.

Mindre sannsynlig med forlenging

Spilletid er det aller viktigste for keeperen som bare for et par år siden holdt Moldes Ørjan Nyland ute av det norske U21-landslaget.

I dag er Nyland førstekeeper på A-landslaget, mens Østbø sliter benken i Viking.

— Jeg skal ta opp konkurransen, ting kan selvfølgelig snu i løpet av høsten. Men dersom jeg ikke får spilletid, er dette en håpløs situasjon å være i, sier Østbø.

- Hva tenker du da om tilbudet om å forlenge kontrakten med Viking?

— Det er ikke uaktuelt å gjøre det, men sannsynligheten for at det skjer har blitt mye mindre enn den var. Jeg må ha spilletid i min alder, svarer Østbø.