BT vet at sentrale aksjonærer har tatt kuttkravene direkte opp med Brann-ledelsen. Det har vært flere møter der de har pekt på nødvendighetene av kostnadskutt.

— Jeg er klar over hva aksjonærene krever i forhold til Brann. Disse innspillene er derimot ikke noe vi drøfter gjennom avisene, sier Hanestad.

Prioriterte arbeidsoppgaver for Hanestad er gjeldsproblematikken og jakten på nye investorer. Spillerne og det sportslige apparatet krever handling og nye spillere, mens aksjonærene krever solide kutt. Dermed er ASA-lederen under stort press fra flere hold. I gårsdagens BA sa han at eliteseriespill gjør at en ikke trenger å kutte. Den uttalelsen fungerer som en rød klut foran aksjonærene. Tålmodigheten begynner å ta slutt for dem som har brukt mangfoldige millioner på klubben. På spørsmål om Brann klarer seg uten kutt svarer Hanestad følgende:

— Vet ikke. Vi må gjøre en del tiltak og vi kommer ikke til å ta alt i et jafs.

Krystallklare krav

BT vet at sentrale aksjonærer er forbannet fordi kuttene ikke allerede er gjort. Skal Brann få inn penger, krever aksjonærene gjeldssanering fra Handelsbanken og kutt i administrasjonen. De som eventuelt har friske penger vil at disse skal gå til spillerstallen, ikke til gjeld og administrasjonen. Oppfatningen er at Brann har en altfor stor administrasjon. Det betyr at det kan bli store kutt på Stadion.

— Jeg kan bekrefte at mange aksjonærer over lang tid er kommet med klare signaler om at kutt må komme i ASA og i Sportsklubben. Det er tillyst et eiermøte i nær fremtid der dette vil bli markert veldig tydelig - om det ikke blir markert av Hanestad selv, sier en sentralt plassert kilde til BT.

Kvalik til besvær

ASA-lederen var i går i Oslo og hadde en travel ettermiddag dagen etter at Brann reddet plassen i eliteserien. Ifølge Hanestad blir det ikke lettere å få en spiselig avtale med Handelsbanken selv om Brann unngikk å rykke ned til 1. divisjon.

— Det er ingen sammenheng mellom disse tingene. Prosessen går sin gang like forbannet, sier Hanestad.

Usikkerheten rundt Branns divisjonsstatus har ifølge ASA-lederen virket hemmende på en avklaring rundt klubbens gjeld.

— Vi tar den tid vi trenger og vi har en god dialog med Handelsbanken. Det er veldig mye som har stoppet opp på grunn av kvalikkampene, sier Hanestad.