Lyn-ledelsen har bestemt seg for å engasjere en ny trener som skal inngå i trenerteamet sammen med Sture Fladmark. Årets Kniksen-prisvinner innrømmer at han har stor sans for Brann-trener Thordarson.

— Helt isolert sett kan Teitur være en bra mann, men vi må konsentrere oss om folk som er ledig, sier Fladmark.

Bergens Tidende vet at Teitur Thordarson takket nei til Lyn så sent som i sommer. Klubbeier Atle Brynestad ansatte i stedet Hrvoje Braovic. Nå er kroaten ferdig i Lyn, og for Fladmark er det ikke viktig å rykke opp fra reell til formell hovedtrener i Oslo-klubben.

— Det viktigste er at vi får inn en person som kan bidra til at vi kan ta det ekstra steget som trengs. Om han kommer inn over eller under meg, er uvesentlig.

Fladmark hadde Thordarson som trener i 1991 og 92. Han har kun gode minner.

— Teitur er en av de beste trenerne jeg har hatt. Jeg husker ham som veldig proff. Han stilte høye krav, og vi trente veldig bra under ham selv om treningsforholdene ikke var så gode, forteller sunnmøringen.

Han vil ikke si hvem han har anbefalt overfor Lyn-ledelsen, men han regner med å bli lyttet til.

— Det er jo jeg som skal jobbe tett med personen, så det ser jeg som naturlig.

Bergens Tidende klarte ikke å komme i kontakt med Lyn-ledelsen i går. Men daglig leder Ole-Ray Grødseth vil ikke avvise Teiturs trenerkandidatur overfor Dagbladet.no.

— Både Teitur og Stuart (Baxter) er gode trenere, sa Grødseth.

Baxter jobber for tiden i det engelske fotballforbundet, og er aktuell som Sven-Göran Erikssons assistent for landslaget. Den tredje kandidaten som har vært nevnt, Benny Lennartsson, skal være på vei til en utenlandsk klubb.