KØBENHAVN (bt.no): I halv 11-tiden søndag formiddag kom Cecilia Brækhus ned i frokostsalen på sitt fasjonable Crowne Plaza-hotell i København.

Uten synlige merker fra kampen hun vant noen timer tidligere, satte hun seg med litt kaffe, juice og frukt. Smilet var på plass, men ansiktet ble alvorlig da BT spurte henne hva hun synes om tv-løsningen for boksestevnet.

Viasat tok 299 kroner for sin såkalte Pay Per View-sending. Selv de som betaler 599,— for å få tilgang på alle kanalene fra Viasat måtte betale 299,- ekstra.

TV-selskapet fikk masser av kjeft og kritikk for løsningen, av folk som ønsket å se kampen.

— Jeg er så lei meg på vegne av dem. Jeg er kjempelei meg. Dessverre kan jeg ikke gjøre noe med det, men jeg forventer at det blir tatt et par grep til neste gang, sier Brækhus.

Trener Otto Ramin, Cecilia Brækhus og Nisse Sauerland under pressekonferansen etter at hun vant over kroatiske Ivana Habazin i den historiske VM-kampen i København lørdag kveld. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Hun fortsetter:— Jeg tror egentlig ikke den løsningen som var funket for noen.

Dagen derpå er det imidlertid ingen selvkritikk å spore hos Øystein Hygen Christensen, presse- og informasjonssjef hos Viasat.

— Vi skal gjøre en større evaluering av «Pay per View»-konseptet, men foreløpig ser vi på lørdagen som en suksess. Både det sportslige, men også sendingen og opplegget vi bød Norge på, sier han til aftenposten.no.

- Dere får en knallhard dom i sosiale medier. Hva tenker du om det?

— Det er et spenn i reaksjonene. Det er mange som har sett kampen og er godt fornøyde, men så er det også en del reaksjoner i sosiale medier.

- Så vidt jeg kan se er det stort sett veldig negative reaksjoner, og veldig langt mellom de positive…

— Vi må bare regne med at det er mange som reagerer når vi innfører en ny tjeneste som «Pay per View». Jeg skjønner at folk reagerer på nye løsninger de ikke kjenner fra før.

LES OGSÅ:

|

|

Ingen selvkritikk hos Viasat

— Men her er det vel først og fremst prisen og det at folk som allerede betaler mye for sportsabonnementene deres likevel må betale 299,- som skaper reaksjoner?

— Vi ser på dette stevnet og Brækhus-kampen som så spesielt at vi kunne ha et sånt opplegg rundt det. Da har vi lagt oss på en sånn pris for alle. Boksing er spesielt fordi det ofte er knyttet opp mot enkelthendelser. Man kan lage store opplevelser som de vi så i går.

- Så dere tar ikke noe selvkritikk, selv om de negative reaksjonene har vært mange?

— Nei, bransjen vår må finne nye veier for å finne inntekter, det gjelder både avisbransjen og tv-bransjen. Vi er helt åpne om at vi er fornøyde med stevnet lørdag, men så må vi selvsagt ta til oss de reaksjonene som er kommet og ta de med i evalueringen.

Han vil ikke si hvor mange som betalte Viasat for å se Brækhus-kampen, og legger samtidig til at det ikke er aktuelt å kreve ekstra betaling for Champions League-kampene i fotball som Viasat også har rettighetene til.

Brækhus: - Feilslått eksperiment

Det er Brækhus helt enig i - for å si det forsiktig.

— Dette var et eksperiment, der man kanskje fant ut at det ikke helt var måten å gjøre det på.

Hun har lenge vært klar på at hun foretrekker at kampene hennes sendes på åpne kanaler.

— Det er selvsagt mitt personlige ønske. Så må jeg være litt realistisk, jeg forstår at Viasat ønsker å ta betalt, men i så fall bør vel kanskje prisene justeres.

Poengseieren Brækhus vant mot Ivana Habazin (24) fra Kroatia natt til søndag var overlegen. Hun var best fra første til siste runde, men klarte likevel ikke å få sin kroatiske motstander i gulvet.

Det ga selvsagt ingen demper på seiersgleden til Brækhus, som nå er verdensmester i alle de fire store bokseforbundene: WBO, WBA, WBC og IBF. Det har ingen kvinne vært før henne, uansett vektklasse.