København (bt.no): Cecilia Brækhus (32) vant en overlegen poengseier mot Ivana Habazin (24) fra Kroatia lørdag.

Foran 2000 høylytte tilskuere dominerte Brækhus fra første runde.

Seieren var hennes 26. av like mange mulige, og betyr at Brækhus sikret seg IBF-mesterbeltet hun har hatt lyst på i årevis. Dermed er hun verdensmester i alle de fire største bokseforbundene: WBO, WBA, WBC og IBF.

Ingen kvinnebokser, uansett vektklasse, har tidligere klart å samle alle VM-beltene.

Etter kampen henvendte Brækhus seg til publikum i København.

— Det er litt vanskelig å finne ord. Det er egentlig bare én ting å si. Dere må høre nøye med nå, for dette kommer fra hjertet: Uten dere er jeg ingenting, sa Brækhus fra ringen.

Mange har lurt på hva Brækhus vil gjøre nå som hun er ubestridt verdensmester. I et intervju med Viasat etter kampen virket det ikke som at Brækhus nå planlegger å gi seg.

— Jeg er helt tom, og kjempelykkelig. Det er dette jeg trenger for å holde karrieren gående, sier Brækhus.

Styrte fra start

Da den kom i gang, ble Habazin presset fra start av. Hun kom noe bedre med utover i førsterunden, men Viasats eksperter "dømte" likevel Brækhus til å være vinner av den.

Også runde to tilhørte Brækhus - og hun markerte det med en liten jubelgest da hun gikk og satte seg i hjørnet.

I tredje runde fikk Habazin inn sin foreløpig beste treffer, men kroaten ble flere ganger tvunget inn mot tauene av Brækhus. Neste runde var jevnere, men Brækhus virket å ha god kontroll. Slik fortsatte det.

Habazin gikk aldri i gulvet, men etter alle 10 rundene var det ingen tvil om at Brækhus var seierskvinnen.

Promotorbrødrene Kalle og Nisse Sauerland gliste bredt da de steg opp i ringen for å juble sammen med Brækhus. Også hennes tyske trener Otto Ramin, var blant dem som var med på feiringen.

"Let's get ready to rumble"

Det var den berømte ringannonsøren Michael Buffer som introduserte Brækhus og Habazin før kampen. Amerikaneren er mannen bak den berømte "Let's get ready to rumble"-frasen, som han gjorde til sitt varemerke for 30 år siden.

Brækhus var ventet å gå i ringen klokken 23.20, men klatret ikke inn i den før 23.54. Da hadde hun ruslet fra garderoben til tonene av "I Gotta Feeling" av Black Eyed Peas. Ikledd svart singlet og shorts med rød besetning, sto hun smilende da "Ja, vi elsker" ble avsunget.Bak henne ble WBA-, WBO— og WBC-beltene hennes holdt opp.

I motsatt ringhjørne det eneste som manglet, IBF-beltet.

En halvtimes tid senere, var det Brækhus sitt det også.

- Massiv seier

På første rad blant publikum satt Brækhus-rådgiverne John Christian Elden og Morten Andreassen og heiet ivrig. Det gjorde også flere hundre norske fans, deriblant tidligere landslagssjef i fotball Åge Hareide.

Advokat John Christian Elden er en del av apparatet rundt Brækhus. Fra første rad, med norsk flagg i hånden, fulgte han kampen som ivrig supporter.

— Dette var strålende! Veldig gøy! Hun var åpenbart suveren, selv om Habazin var tøff, og ikke gikk i bakken. Det var ingen tvil om hvem som ville vinne, sier Elden til BT i det Brækhus passerer på vei mot tv-studio.

Brækhus' promotør Nisse Sauerland mener Brækhus hadde full kontroll.

— For oss, for Cecilia, for alle involvert, var det en massiv seier. Habazin kom hit for å vinne og jeg synes hun gjorde en god jobb, men det var ikke tvil om at dette var Cecilias kamp, sier Nisse Sauerland.

Utfordres av rival

Også Brækhus' tøffeste motstander til dags dato, franske Ann-Sophie Mathis (37), var ringside.

Hun har et sterkt ønske om å bli Brækhus' neste motstander, og slik få mulighet til å revansjere poengtapet sitt fra deres første møte, i 2012. Etter det hun så, tror hun mulighetene er gode for å beseire Brækhus.

— Jeg tror jeg er en bedre fighter enn Cecilia. Brækhus bokser alltid på samme måte. Den kan jeg stå imot, sier hun til BT via engelsktolk.

Mathis lot seg forøvrig overraske positivt av Habazin.

— Hun beveget seg bra og hadde veldig bra blikk. Hun har tidligere bare møtt dårlige boksere, og var bedre enn jeg trodde, sier Mathis.

- Mathis er fantastisk

Brækhus ble spurt om muligheten for å møte Mathis igjen etter seieren over Habazin.

— Ja, det kan komme. Jeg har kjemperespekt for Mathis. Hun er en fantastisk bokser og kvinneboksing trenger henne, sier Brækhus.

Hun la imidlertid til at hun trives godt i sin nåværende vektklasse, og at Mathis-kampen dermed trolig må vente en stund.

Natt til søndag lar "Team Brækhus" Mathis være Mahtis. De har mer enn nok med å feire en historisk norsk boksetriumf i arenaen like ved Carlsberg-bryggeriet i København sentrum.

For med fire belter, har Brækhus gjort det hun før kampen kalte å sette kronen på verket proffkarrieren hennes er.

FAKTA: Cecilia Brækhus

Fullt navn: Cecilia Carmen Brækhus.

Født: 28. september 1981 i Cartagena, Colombia.

Bakgrunn: Adoptert til Norge da hun var to og et halvt år, oppvokst i Sandviken.

Adresse: Berlin.

Yrke: Proffbokser, 26 seirer av 26 mulige. Verdensmester i forbundene WBO, WBA, WBC og IBF, i vektklassen IBF.