Den nye Start-treneren ankom Kristiansand Lufthavn Kjevik med en sekk på skulderen og en trillekoffert mandag formiddag.

— Jeg er fornøyd med at solen skinner. Det gir en god start, for slikt vær var det ikke i Sverige, sa Lennartsson til den ventende presseflokken.

Nå skal han møte spillerne på Sør Arena, se reservelagskamp mot Vard Haugesund og så lede sin første Start-økt. Lørdag venter Rosenborg i Lennartssons første kamp som Start-trener.

WEB-TV: Se videointervju med den nye Start-treneren her!

- Har du noen konkret plan?

— Nei, det har jeg ikke foreløpig. Nå er det en gruppeprosess som vi skal gjennom sammen. Vi skal jobbe i team for å klare dette, sier Lennartsson til fvn.no.

Rådførte seg med trio

Planen er å komme seg så raskt som mulig inn i Starts spillestil, spillere og sportslige situasjon.

— Jeg skal sette meg inn i laget så fort som mulig. Jeg kommer til å få hjelp av Bård Wiggen og spillerne selv. Og så snakket jeg med med Stig Inge Bjørnebye. Vi snakket lenge sammen i går kveld. Han skrøt av stemningen i troppen, og sa det var god - nesten for god, sier Lennartsson uten å utdype.

Han har også rådført seg med Bjarte Lunde Aarsheim og Bengt Sæternes før ankomst Kristiansand. Det mange lurer på nå er hvilken formasjon han vil spille med Start.

— Jeg er kjent med 4-3-3, men jeg er ikke sikker på hva jeg skal bruke. Det kan bli slik at vi varierer litt etter hva som passer motstanderne verst, sier svensken.

- Skal snu dette

64-åringen er kjent som en karismatisk leder, og hans inntog i Start har blitt tatt positivt imot på Sørlandet. Også hans nye assistent Alexander Axén landet på Kjevik mandag.

-Vi har kommet hit for å snu dette, sa Axén.

Lennartsson og Axén ble lørdag ansatt som Start-trenere etter at Stig Inge Bjørnebye godtok å gå av onsdag for en snau uke siden.

Så er det bare å håpe at Lennartsson har bedre kontroll på Start enn sine landsmenn i nyhetsbyrået TT. Da de sendte ut nyheten om Starts ansettelse slang de på en linje om hvilke svensker Lennartsson nå skulle bli sjef for. Og navnene de trakk opp av hatten var Jeffrey Aubynn, Benjamin Kibebe, Mattias Nylund og Magnus Kihlberg - alle i Aalesunds stall.