Foran et fullsatt stadion, nesten utelukkende med Real Madrid-supportere, klarte ikke storlaget fra Spania å overliste det norske eliteserielaget.

Martin Ødegaard fikk 47 minutter på en strøken gressmatte, hans første minutter siden juli.

Kjetil Rekdal synes Martin Ødegaard var god mot Vålerenga. Foto: NTB SCANPIX

Spesielt én gang gjorde han seg bemerket, da han rundlurte en Vålerenga-forsvarer og produserte en god mulighet for lagkompis Jesé. Ellers hadde Ødegaard en rolig ettermiddag, som resten av Real Madrid-stjernene.— Han gjør ikke noe galt utpå der, men han er litt beskjeden. Jeg syns han var god. Jeg vil ikke være noen kritiker, men jeg mener også at han burde tatt større sjanser utpå der, sa Kjetil Rekdal etter å ha sett sine gutter spille uavgjort mot Ødegaard, Gareth Bale, James Rodriguez og co.

Kortfattet Benitez

Rekdal har full forståelse for at den norske Real Madrid-spilleren kanskje blir preget av stundens alvor på lag med noen av verdens største fotballprofiler.

— Han spiller jo sammen med store stjerner, så det er ikke så lett å bare sette i gang og gjøre ting på egen hånd. Bare at han går inn i den bussen der sammen med verdensstjerner som 16-åring, det er jo helt surrealistisk for oss her i Norge, sier Vålerenga-treneren.

Det ble ikke mål på hverken Ødegaard eller noen av lagkameratene. Real Madrid manglet blant andre Cristiano Ronaldo og Karim Benzema til vennskapskampen.

— Jeg prøvde bare å spille mitt spill. 0–0 er ikke noe kjemperesultat for vår del, men det er en treningskamp.

På pressekonferansen etter uavgjortkampen var Real Madrid-manager Rafael Benitez kortfattet da han svarte på spørsmål om unggutten.

— Jeg syns han gjorde det bra, sa spanjolen.

På spørsmål om hva han ville tenkt om han var i 16-åringens sko sa den tidligere Liverpool-sjefen følgende på det som var en kort seanse med norske journalister:

— Jeg ville vært veldig fornøyd med å være i Real Madrid, spille der og lære av gode spillere.

— De har nok en plan

Han var hemmelighetsfull på spørsmål vedrørende Ødegaards rolle i Madrid-klubben den kommende sesongen. Det samme var 16-åringen selv.

— Som jeg har sagt en del ganger. Vi ble enige om å ta pre-season først, og så får vi se etter det. Jeg trives godt i Madrid. Jeg er fortsatt bare 16 år og har mange år på meg til å bli en god fotballspiller, så jeg føler ikke at jeg trenger å stresse, sa Ødegaard.

Her erstatter Lucas Vásquez Martin Ødegaard rett etter pause. Foto: NTB SCANPIX

Etter overgangen fra Strømsgodset har det blitt tre Real Madrid-kamper på 16-åringen. Én i serien mot Getafe og to i årets sesongoppkjøring, mot Roma og Vålerenga.— Jeg synes det har vært veldig lærerikt å være på tur med verdens beste fotballag og verdens beste fotballspillere, og jeg har lært veldig mye hver eneste dag, sa han.

At Ødegaard er i sikre hender er Kjetil Rekdal overbevist om.

— De vet nok hva de driver på med i Real Madrid. Han er 16 år. Han må få lov til å prøve seg frem. Vi kan ikke bedømme han på de 46 minuttene i dag, vi må bedømme han på utviklingen i fremtiden, og det vet vi kan bli ekstremt, sa Rekdal.

Gode Bale-muligheter

Gjestene fra Spania stilte med et meget sterkt mannskap på Ullevaal, tross at blant andre Cristiano Ronaldo var med. Portugiseren var ute med skade, men stjerner som Gareth Bale, James Rodriguez, Luka Modric og Toni Kroos fikk spilletid.

Førstnevnte er tidenes dyreste fotballspiller. På Ullevaal var det han som skapte mest for gjestene. Før pause hadde han to gode muligheter. Etter pause hadde Bale én.

Et ungt Vålerenga yppet seg før hvilen. Nærmest var Rasmus Lindkvist som ble spilt alene med Real Madrids målvakt, men måtte se seg slått i duellen med Keylor Navas.

Da heller ikke Denis Tsjerysjev eller Borja Mayoral klarte å utnytte sine muligheter, ble det målløst for et skuffende tafatt stjernegalleri.

— Det er selvsagt kjedelig at det blir 0-0, men det ligger nok mer av grunnen til det hos motstanderen enn noe annet. Men jeg tror de fikk tøffere motstand enn ventet. oppsummerte Kjetil Rekdal.