Statistikksenter Serie A:

Italias landslagssjef Marcello Lippi har åpnet for at 33-åringen kan få en plass i VM-troppen.

Totti ga seg på landslaget i 2006, men utelukker ikke et comeback i asurblått under sommerens sluttspill i Sør-Afrika.

– Jeg vet fortsatt ikke om jeg kommer tilbake (på landslaget) fordi jeg har ikke snakket med Lippi i det siste. Dessuten må jeg sjekke om helsen holder , sier Totti til Canal+.

33 år gamle Totti har slitt med skader siden VM-gullet i 2006, men har likevel scoret 10 Serie A-mål denne sesongen.

Hvem får VM-billett?

Bookmakerne gir bare drøyt to ganger innsatsen tilbake dersom Totti blir å se i landslagsdrakten i sommer. Spissene tar flere forbehold før et eventuelt comeback.

– Jeg må finne ut om de ønsker meg, så det er flere ting som må falle på plass, sier Totti.

Lippi har ikke helt funnet den ideelle angrepsoppstillingen de siste årene.

Alberto Gilardino har vært Lippis førstevalg de to siste årene. Juventus-spissen Vincenzo Iaquinta kan også innstille seg på VM-tur, men bare dersom han er skadefri. Denne sesongen har den tidligere Udinese-spissen vært mye på sidelinjen.

Antonio Di Natale bør også være en kandidat til Sør-Afrika-tur. Han har scoret 22 mål for svake Udinese, og er med det toppscorer i den italienske eliteserien.

Enkel gruppe

Andre aktuelle angripere er Giampaolo Pazzini (Sampdoria), Fabio Quagliarella (Napoli), Marco Borriello (Milan), Giuseppe Rossi (Villarreal) og Tottis lagkamerat Luca Toni.

Sistnevnte er på farten igjen etter en tung periode. Han fungerte ikke i EM for to år siden under Roberto Donadoni og havnet senere i kulden i Bayern München etter en uoverensstemmelse med trener Louis van Gaal.

I januar ble han lånt ut til John Arne Riises gulljagende Roma-lag. Toni vil være Italias fysiske alibi og tilfører også hodestyrke.

Web-TV:

Italia er regjerende verdensmester i fotball. De asurblå skal møte Paraguay, Slovakia og New Zealand i gruppe F. Det bør være en overkommelig oppgave for Lippi, både med og uten Totti på laget. (©NTB)