TROMSØ/TRONDHEIM: Hans personlige rekord er på 243,5 meter, satt i Vikersund. Og i Planica er det fullt mulig å hoppe lenger.

– Jeg håper selvfølgelig jeg kan gjøre det, absolutt. Da er det mye som skal klaffe, og det er vanskelig å komme så langt. Jeg føler jeg er i god nok form, sier Forfang til iTromsø.

I helgen vant han sitt første verdenscuprenn. Idrettshistoriker Jonny Hansen sa til iTromsø mandag at han er tidenes idrettsutøver fra Tromsø.

– Det er smigrende, så klart. Det er store ord, og noe jeg er veldig glad for å høre. En god bekreftelse å få, sier Forfang.

– Den råeste bakken

iTromsø har fått et innspill om at Jan Lindvall som også har en individuell seier i verdenscupen og 5. plass på femmila fra OL i Sarajevo i 1984, var en vel så stor idrettsutøver. Lindvall var uten tvil en stor langrennsløper, men er født og oppvokst i Kåfjord, selv om han i flere sesonger konkurrerte for tromsøklubber.

Forfang er uansett bare i starten av sin karriere.

– Jeg føler ikke at jeg har oppnådd så mye ennå. Dette er én seier og det gjør meg bare enda mer sulten, for det viser at jeg har muligheten og kapasiteten. Jeg har lyst å gjøre det enda bedre i tiden fremover, sier 20-åringen fra Tromsø Skiklub.

Tirsdag får han en dag hjemme i Trondheim før han reiser til Planica onsdag.

– Det er den råeste hoppbakken som finnes, det er rett og slett spektakulært. Det er enorme krefter i sving og en spesiell atmosfære. Billettene har vært utsolgt for lenge siden, og det er mange uten billetter som møter opp på utsiden av anlegget. Det er en veldig spesiell konkurransehelg, sier Forfang.

Passerte 1 mill.

Verdensrekorden har Anders Fannemel på 251,5 meter – satt i Vikersund.

– Jeg tror det er mulig å slå den i Planica. Bakken er stor nok, men det er mye som skal klaffe for å få til det, sier Forfang.

Han mener årets verdenscupvinner har størst sjanse til å klare det.

– Jeg vet ikke om jeg er den rette typen, for jeg går ganske høyt i svevet og da er det enda tyngre å hoppe så langt. Peter Prevc går veldig lavt og har en gunstigere svevkurve. Og han er på hjemmebane, sier Forfang, som føler seg i meget god form.

– Jeg er bedre enn på lenge. Pausen jeg tok (valgte å droppe verdenscup i Kasakhstan, journ.anm.) var gull verdt. Etter at jeg kom tilbake har jeg vært med å kjempe om seieren i to av to renn, sier Forfang.

Han synes det var synd at søndagens renn i Titisee-Neustadt ble avlyst.

– Det var kjedelig. Jeg hadde håpet å være med å prege rennet søndag også. Nå er to renn avlyst (også avlysning i Wisla, journ.anm.) når jeg er i mitt livs form, sier skihopperen.

Forfang har etter helgens seier akkurat passert 1 million kroner i premiepenger.

– På sikt ønsker jeg å investere i egen eiendom, en leilighet. Enn så lenge har ikke fokuset vært helt der, men jeg har så smått begynt å sjekke mulighetene i bankene. Jeg har en boligdrøm som veldig mange andre, sier Johann Forfang.