Start - Brann Foto: Rune Nielsen

– Armann satte ballen i mål igjen rett etter scoringen. Men dommeren blåste et lett frispark til Start i den situasjonen, mener Brann-trener Mons Ivar Mjelde.

Brann forsvarte serieledelsen i Kristiansand. Men det holdt hardt. Etter Lillestrøms nedsabling av Aalesund og Vikings seier mot Odd tetner det til i toppen.

Alternativet etter første omgang var tap og kjempenedtur. I lys av det ble Björnssons utlikningsmål i det 87. minutt en opptur.

Hassan El Fakiri var kommet inn for en tam Eirik Bakke, og slo gjennombruddspasningen til en Björnsson som til da i kampen hadde vært vaksinert mot mål.

Misset stygt

I det 56. minutt gjorde Robbie Winters alt riktig da han gikk til linjen og la 45 grader ut til umarkerte Björnsson. Men han skjøt håpløst over.

Islendingen virket keitete og treg som Thorstein Helstads erstatter, og Brann så ut til å ha et spissproblem.

Helt til den store spissen tok med seg ballen og kranglet den inn til 1-1 tre minutter før full tid.

– Vi fikk i alle fall poeng. Det var vanskelig å spille spiss i første omgang da vi ble presset tilbake. Men jeg måtte bare fortsette å prøve, og tro på at målet skulle komme, sier spissvikaren.

– Uferdig som spiss

Om missen tidligere i omgangen, sier Björnsson:

– Jeg kom litt tidlig inn i boksen, og måtte tilbake og hente ballen. Da fikk jeg ikke skikkelig kontroll, sier han.

Mons Ivar Mjelde sier det var uaktuelt å bytte ut spissen.

– Jeg synes vi lyktes godt med Armann. Han vant det han skulle i luften, og skapte farligheter for oss. Han er litt uferdig som spiss, men vi klarte å gjøre ham bedre utover i kampen, mener treneren.

Fryktelig start

Det begynte fryktelig for serielederne fra Bergen.

Det var så forutsigbart at det nesten var komisk. Det var fra himmel til helvete på to uker. Laget som tidvis spilte ut Rosenborg i forrige serierunde, klappet sammen. Brann var tannløst som en hundreåring med gebisset i et vannglass. Start var først i alt.

Og ingen kan si at de ikke visst hva som ventet dem.

Start hadde gjort hjemmeleksen sin. Kristofer Hæstad og Fredrik Strømstad lå som klistret i beina på Martin Andresen og Eirik Bakke. Branns midtbanemenn fikk ikke tid til å slå enkle pasninger. Brann fikk aldri etablert noe eget spill før pause.

Andresen misset

I det 27. minutt skjedde det fatale. Martin Andresen var utrolig passiv i en duell mot Kristofer Hæstad på 18 meter. Hæstad, som bare hadde scoret ett mål tidligere i sesongen, skjøt i mål via beinet til Kristjan Örn Sigurdsson. Et drittmål, men det ga hjemmelaget energipåfyll.

Skaden var skjedd.

Etter pause hadde Brann-spillerne samlet seg. De begynte å dra til i duellene, og ballen spratt omsider deres vei. Til tross for massivt trykk og flere store sjanser, maktet de først å rette opp feilen delvis helt mot slutten.

– Ble redde og feige

For nedrykkstruede Start ble annen omgang et antiklimaks etter at de var det beste laget før pause.

– Vi kjørte over Brann før pause, men fremstod som et annet lag i annen omgang. Det virket som vi ble redde og feige. Det er typisk for oss at vi fikk en scoring mot på slutten, mener en slukkøret Kristofer Hæstad.