Søndag utkjempes ett av engelsk fotballs mest klassiske oppgjør, når Manchester United tar den korte bilturen til Liverpool og Anfield.

Jürgen Klopp møtte fredag formiddag pressen før sitt første møte med rivalen og fikk blant annet spørsmål om United-legenden Sir Alex Ferguson, som da Klopp ble ansatt på Anfield sa at han var bekymret, for han trodde tyskeren ville få suksess.

Tjærnås ikke særlig imponert:

— Jeg hadde et par veldig fine øyeblikk med Sir Alex. Jeg er en ung manager i forhold til han, og det er en stor ære å snakke med han. Som fotballmanager er det noe av det beste du kan gjøre, roste Klopp, før han la til:

— Han er kanskje den største noensinne, litt fotballens John Lennon.

Det er mulig at Liverpool-supporterne liker bedre hyllesten av bysbarn og Beatles-medlem Lennon enn av de veldig rosende ordene om manageren som siden tidlig 90-tallet rasket med seg så mange ligatitler at United nå har to flere enn Liverpools 18. ## Ulikehetene med van Gaal

I dag er det som kjent Louis van Gaal som leder United, og nederlenderen har måttet tåle mye kritikk fordi lagets spill stemples som ekstremt kjedelig. Fans og eksperter påpeker også at han virker uengasjert på sidelinjen, i motsetning hva energiske Klopp gjør.

Liverpool-sjefen vil imidlertid ikke si at hans stil er overlegen van Gaals.

Var aktuell i sommer:

— Vi er ulike karakterer, og vi har noen ulike ideer om fotball. Han er mer rutinert, mens jeg er mer livlig på sidelinjen. Det er ikke alltid en fordel, og det er heller ikke noe som er så lett å endre, hverken den ene eller den andre veien.

Underholdning noe av det viktigste

Begge lagene kommer fra forrykende midtukekamper som endte 3-3. United borte mot Newcastle, mens Liverpool reddet uavgjort i sluttminuttet hjemme mot Arsenal.

Klopp har flere ganger trukket frem hvor viktig det er at fotballen som spilles er underholdende for supporterne.

Denne har veldig mange lest:

— Først og fremst er jeg en fotballfan. Når jeg ser fotball, vil jeg bli underholdt. Det er noe av det viktigste i spillet. Det ville ikke blitt det samme om folk kom på stadion og kun tenkte taktikk. Det handler mye om atmosfæren på stadion, det er det jeg liker, og det er vår jobb å forbedre oss best mulig.

Han kaller derbyer som mot United for «saltet i suppen», og er kamper han har spesielt sansen for.

— Som manager trenger du ikke motivere spillerne før slike kamper, men de kan også bli for oppspilt. Tar du ikke de rette valgene i de rette situasjonene, så skaffer du deg selv ekstra og unødvendig mye arbeid.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport. Her diskuteres langrenn, kombinert, Martin Ødegaard, lange svev i svære bakker og du får også en Arne Scheie-historie.