Onsdag kveld vant England 1-0 over Norge på Wembley etter en straffescoring av Wayne Rooney. Det var imidlertid langt fra nok til å imponere engelsk presse.

Hovedlinjene er at England burde prestert langt bedre mot et norsk lag ansett som svakt. Landslagslegenden Chris Waddle, som nå jobber i BBC, er blant dem som ikke lot seg imponere av hverken Norge eller England.

— Norge hadde ingen kvalitet i det hele tatt og England skapte sine egne problemer med dårlige beslutninger, sier Waddle ifølge BBC.

The Guardian-skribent Daniel Taylor antyder at det norske laget ikke hadde kvaliteten til å virkelig teste England.

— Norge hadde ikke klokskapen eller kreativiteten til å utnytte rommene mellom pressleddene. Det vil bedre lag gjøre, skriver Taylor.

Hissig Hodgson

Prestasjonen mot Norge vil nok ikke heve statusen til den engelske landslagssjefen Roy Hodgson. Han ble hissig når konfrontert med at England kun noterte seg to skudd på mål.

— Ikke kom med det. To skudd på mål? Hva med de skuddene folk kastet seg og blokkerte? Ikke kom med statistikk, sa Hodgson på pressekonferansen etter kampen.

Norge hadde ingen kvalitet i det hele tatt og England skapte sine egne problemer med dårlige beslutninger.

England åpner EM-kvalifisieringen mot Sveits. I den kampen tror Hodgson at det engelske laget muligens vil minne om hvordan det norske laget fremstod på Wembley.

— Sveits vil trenge å slå oss, så det er mulig vi vil være Norge på mandag. Det kan hende vi blir presset tilbake og ikke kan angripe eller dominere i lange perioder, som vi gjorde i dag. Jeg vet ikke. Jeg tror ikke tankesettet til det sveitsiske laget, som skal møte oss i Basel, vil være det samme som Norge hadde, sier Hodgson, som har trent Viking i eliteserien.

Rekdal-slakt

Det norske lagets inngang til kampen ble også møtt med kritikk her hjemme. Blant annet kalte Vålerenga-trener Kjetil Rekdal Norges opptreden for «destruktiv».

Hodgson mener imidlertid at Norges prestasjon lover godt for våre sjanser i EM-kvalifiseringen.

— Hvis Norge kan gjøre det samme som de gjorde mot oss, vil de ha en god sjanse mot Italia, men det blir en tøff kamp, sa Hodgson.

King får skryt

Av de norske spillerne trekkes Blackburn-spiller Joshua King frem som en av de som presterte best. The Independent skriver om King under mellomtittelen «King skinner i tøff batalje».— Uansett hvor talentfull Mats Møller Dæhli er, var det en annen tidligere Manchester United-unggutt som skapte mest problemer for England i går kveld. Joshua King, fra Blackburn Rovers, måtte spille på topp i et 4-1-4-1-system, som ikke ga ham mye støtte, skriver avisen.

The Telegraph mener Raheem Sterling var banens beste spiller, og gir Liverpools supertalent 9 av 10 i karakter. Avisen har også gitt karakterer til de norske spillerne, og mener at Joshua King, Ørjan Håskjold Nyland og Ruben Yttergård Jenssen var bortelagets tre beste.

Slik bedømmer the Telegraph de norske spillernes innsats:

Nyland 7

Elabdellaoui 6

Nordtveit 6

Forren 6

Linnes 5 (Flo 36, 5)

Daehli 6 (Konradsen 57, 6)

Skjelbred 6 (Elyouhoussi, 69, 6)

Johansen 6

Jenssen 7

Elyounoussi 6

King 7