WEMBLEY: Mens landslagssjef Per-Mathias Høgmo og spillerne hans var godt fornøyd etter kveldens 0-1-tap for England i London, tok Kjetil Rekdal et kraftig oppgjør med lagets spillestil og manglende offensive vilje. Rekdal reagerte på at de norske spillerne etter kampen sa at de var fornøyd med prestasjonen. Han syntes de var for positivt i forhold til det de viste ute på gressteppet på Wembley.

Vålerenga-treneren mente at et helt år med forberedelser inn mot EM-kvalifiseringen vil være bortkastet dersom Norge fortsetter å spille som de gjorde i London og mener nye fjes må inn hvis Norge skal opptre på en slik måte de gjorde mot England.Rekdal kalte Norges opptreden i privatlandskampen for destruktivt. Landslagssjef Høgmo er på ingen måte enig i kritikken fra den tidligere landslagsprofilen.

Akseptabelt antall sjanser

— Vi opptrådte akkurat slik vi ønsket. Vi møter tross alt England på bortebane. Det er et lag som kommer rett fra VM og har en godt drillet tropp som har spilt sammen over tid. Vi ønsket å skape den defensive tryggheten inn mot Italia-kampen, og det lyktes vi med, sier Høgmo, som samtidig innser at det offensive spillet i den første omgangen ikke var godt nok.

— Jeg savner litt mer bevegelse når vi har ballen i laget. Det synes jeg vi får justert, og vi leverer godt offensivt de første 25 minuttene av den andre omgangen. 3-2 i sjanser mot England synes jeg er akseptabelt, sier Høgmo.

- Rekdal får mene hva han vil

Heller ikke Ruben Yttergård Jenssen er enig med Norge-helten fra oppgjøret mot England i 1992. — Jeg synes vi konkurrerer godt mot England. Tidligere er vi blitt kritisert for at vi ikke er kyniske nok, så Rekdal får mene hva han vil. Vi vet at Italia er et veldig kynisk lag, og i den kampen må vi fremover i banen. England-kampen viser at vi kan konkurrere mot lag som har vært med i VM. Det gir oss selvtillit, sier Yttergård Jensen.

Morten Gamst Pedersen fikk fem minutter i kveldens oppgjør mot England og så det meste av det som foregikk ute på gressmatten fra innbytterplass.— Jeg synes vi forsvarte oss godt. I tillegg hadde vi to gigantiske sjanser i annen omgang, sier Gamst Pedersen, som peker på at Norge testet ut en ny formasjon.

— Det er Italia-kampen som teller. Vi vet at de er et godt lag som ikke er så direkte i stilen som England, men har ekstremt gode ballspillere, mener Gamst.

Den ferske landslagskapteinen Per Ciljan Skjelbred mente Norge fremstod på en kompakt og fornuftig måte.

— England skulle revansjere et skuffende VM, og jeg synes vi stod veldig godt defensivt og lå kompakt i midtbaneleddet. Dette var bra trening for oss. Vi ble spilt litt lavt og satset på lange baller mot en ensom spiss, sier Skjelbred.