TRONDHEIM (adressa.no): — Jeg er overbevist om at RBK fortsatt er meget attraktiv for spillere, og mener Rosenborg er den største klubben i Norge. Det er bare å se på historien, interessen rundt klubben og på antallet tilskuere på kampene våre, sier kaptein Tore Reginiussen til adressa.no

Og følger opp:

— Så vet jeg at vi ikke har vunnet en tittel på noen år. Men dette jobber vi nå beinhardt for å endre på til 2015. ## 28 av 56 mill. borte

Stolt fortid. Langt mer usikker nåtid.

Det kom frem etter at Adresseavisen torsdag skrev at klubben må ta sølv i serien for å nå budsjettet på minus seks millioner kroner. Og at den siste pengereserven på 56 millioner, etter tomtesalget i 2012, er halvveis spist opp.

Samtidig er RBK 17 poeng bak Molde i serien, et Molde som onsdag kveld også spilte seg til cupfinalen.

Og med nye, varslede sparetiltak på trappene, er det ingen tvil om at Rosenborg går en utfordrende tid i møte.

— Turbulent tid

Torsdag var RBK-kaptein Tore Reginiussen hjemme på grunn av sykdom, men bærebjelken sier han rekker helgens kamp mot Aalesund. Et svært viktig oppgjør for å henge med i medaljekampen, som videre gir e-cup i 2015. Reginiussen medgir at 17 poeng bak Molde er for mye:

— Vi har aldri lagt skjul på at avstanden til Molde er for stor. Det er altfor dårlig. Samtidig har vi vært gjennom en turbulent tid, med mye «styr» utenfor det som har skjedd på selve fotballbanen. Nå har vi lagt dette bak oss, og tenker mest på å fullføre sesongen godt og slå tilbake i 2015, sier han til adressa.no.

- Hvordan skal dere klare det?

— Det er ikke noe hokus-pokus. Ofte er det kun små justeringer som må til. Om man ser Molde i 2013, tok de nesten ikke poeng på våren – med omtrent samme lag som nå. Vi har hatt en litt merkelig sportslig sesong, også, i tillegg til det utenfor banen, med mye skader og forfall. Jeg føler at spillergruppa er sulten til å slå tilbake, og det er viktig, svarer han.

- Spillernes ansvar, også

Reginiussen sier videre at han har fått med seg den økonomiske situasjonen, men at det ikke er hans sterkeste side å uttale seg om penger.

— Sammenliknet med mange andre føler jeg uansett at RBK er i en god posisjon, og har gode muligheter til å satse for å ta tilbake tronen. Dessuten må vi spillerne ta vår del av ansvaret for økonomien, også. Det er vi som er på banen.

- Hva tenker du om at RBK må ta sølv for å unngå budsjettsprekk?

— Det er noe vi må takle. Det ser litt vanskelig ut akkurat nå; Vi har gitt bort for mange poeng. Men vi går for å vinne alle de siste seks kampene, så får vi se!

PS! I øyeblikket er Odd på sølvplass seks poeng foran, mens Lillestrøm og Strømsgodset er to poeng bak RBKs bronseplass på tabellen.