TRONDHEIM (adressa.no): Tirsdag skrev Adresseavisen om at avstanden fra RBK opp til en serieleder aldri har vært større så seint i sesongen, som nå. Rosenborg er i høyeste grad med i kampen om medalje, men med 17 poeng opp til Molde er man klare på at avstanden opp er altfor stor.

— RBK skal selvsagt ikke være så langt bak Molde, sa trener Kåre Ingebrigtsen tirsdag.

— Det som skal være lokomotivet har blitt en vogn midt i toget, mener Lars Tjærnås, fotballekspert i 100 % Sport.

- Står distansen bedre

Etter den første av to økter onsdag er RBKs store formspiller, Pål André Helland, ikke i tvil om at 17 poeng både er for mye – og at det er mulig å ta igjen i løpet av én vinter.

Tross et pinlig tap i Haugesund, hvor en småskadd Helland kom inn de siste 20 minuttene, er han nemlig ikke i tvil om at Rosenborg har gått gjennom en forvandling de siste månedene.

— Det ble en ganske stor omveltning med det nye trenerregimet (kom 21. juli). Jeg føler vi er mye bedre trent nå, sier han rett ut – og begrunner:

— Nå er ikke Haugesund-kampen noe godt eksempel. Men jeg synes vi tidligere rotet vekk ledelser mot slutten av kamper, som vi ikke gjør i like stor grad nå. Selv merker jeg også at fysikken er bedre; tidlig i år kunne jeg føle meg sliten mens motstanderen hadde mer å gi. Nå er det motsatt. Vi står distansen bedre.

Humøret bedre

Vingen, som nyter stor tillit under Kåre Ingebrigtsen, mener videre at RBK har er en tydeligere spillestil nå. Og at humøret i spillergruppa er blitt bedre den siste tiden.

— Nå kan ikke jeg snakke for alle. Dessuten har jeg spilt mye i det siste. Enkelte er sikkert misfornøyd fordi de ikke spiller, men slik vil og skal det jo alltid være. Men mitt inntrykk er at det er veldig positivitet i spillergruppa totalt sett, og folk har tror på det vi driver med. Vi skal spille offensiv fotball, vi skal styre kampene hver eneste gang, og toppnivået vårt er blitt bedre den siste tiden. Med unntak av Haugesund-kampen tror jeg man kan se det ut fra hvor mange sjanser vi har skapt, sier han.

Tåler «stygge poeng»

I likhet med det trener Ingebrigtsen sa til Adresseavisen tirsdag, er det bunnivået som må gjøres noe med for å bli en tittelkandidat for 2015. — Særlig på bortebane trenger vi ikke alltid stå for underholdningen. Vi tåler noen «stygge» poeng i løpet av sesongen. Det er dette topplag gjør. Men dette føler jeg vi jobber med; å få inn litt den mentaliteten som var i Hamrén-tida, da man fikk med seg et resultat uansett.

— Men slik det er for øyeblikket, føler jeg at ingen lag i Norge bedre enn oss når vi er på vårt beste, sier Helland.

- Ikke lenger nonchalant

Selv måtte han kaste inn håndkleet før kampen mot Haugesund, fordi han har slitt med en overbelastning i låret. For første gang er han 100 prosent fast i RBK-elleveren, og nå er det viktig å holde seg skadefri.

Derfor forlot han onsdagens første trening litt før de andre, for å være klar til hardøkta samme ettermiddag.

TAUS: Per Joar Hansen ønsker ikke å kommentere Pål André Hellands uttalelser. Foto: NTB scanpix

— Jeg har aldri hatt det bedre. Jeg er fast i klubben jeg snakket om å spille for som liten, og ikke bare en innhopper. Dessuten merker jeg at motstanderen har mer respekt for meg nå, enn for et par år siden. Da hadde jeg rykte for å være nonchalant defensivt, og det stemmer nok, også. Nå er de i stedet påpasselig med å sette to forsvare på meg om jeg får ballen rettvendt i fart. Det er topp, for da blir det rom for andre på laget. - Så har jeg vel også blitt eldre og litt smartere. Nå går jeg heller av en trening, i stedet for at jeg føler jeg må vise meg fram for sjefen hver eneste gang – ettersom jeg har sittet på benken. Da holder jeg småskadene mer i sjakk, også, sier Helland.

Perry: Ingen kommentar

Adressa.no har onsdag vært i kontakt med Per Joar Hansen, som trente fra januar 2013 og fram til slutten av juli.

Han har følgende å si om uttalelsene fra Helland: - Spillere må få mene hva de vil uten at jeg trenger å kommentere det.